“Vekilim diyene, asilim diyeceğim”
 İlim Yayma Cemiyeti’ne konuk olan AK Parti’nin aday adaylarından Zeki Canşi, yaptığı konuşmasında misyon üzerine siyaset yapmayı uygun bulduğunu söyledi. Canşi, “Bana kimse vekilim demesin, o zaman ben de o kişiye asilim derim” diye konuştu

 

AK Parti’de milletvekili aday adayı olan Zeki Canşi, önceki akşam İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şubesi’nin konuğu oldu. İktidarın bir başka aday adayı olan İmad Erdoğan’ın da katıldığı ziyaret samimi bir ortamda gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi’nin fuar içinde hizmete açtığı Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada konuşan Zeki Canşi, konuşmaları ile dikkat çekti.

 

“ASİL OLAN MİLLETTİR”

İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şube Başkanı Feyzi Utaş ve yönetimi ile bazı şube başkanları tarafından aday adaylarından Canşi, kendisine yönelik söylenen ‘Vekilim’ sözüne, “Bu sözü çok onaylamıyorum. O yüzden bana vekilim diyen herkese ‘Asilim’ diyerek yanıt vereceğim. Çünkü, bizler vekil isek, millet asildir” diye konuştu. Canşi’nin bu sözü, salonda toplanan kalabalığı oldukça mutlu etti.

 

“ÜÇ TÜRLÜ SİYASET”

Konuşmasının devamında siyaset hakkında değerlendirmelerde bulunan aday adayı Zeki Canşi, “Milletin iradesi ile bu yola bizler baş koyduk. Bize göre siyaset üç şekilde yapılır. Kimisi misyon, kimisi vizyon, kimisi de komisyon için siyaset yapar. Allah bizi komisyon için yapanlardan etmesin. Bunlar yüzünden Müslümanlar sıkıntı çekiyor” diye konuştu.

 

“BEN MİSYONA TALİBİM”

Kendisinin misyon üzerine siyaset yapacağını da sözlerine ekleyen Canşi, “Bir de vizyon üzerine siyaset yapanlar var. Bunlar başkanım, vekilim deyip makam ve hürmet talep etmek için siyaset yaparlar. Ben misyona talibim. Helal ve haramı, sap ile samanı ayırt ederek siyaset yapmak için yola baş koydum. Kimse bana vekilim vekilim demesin, yoksa bende asilim asilim derim” diye konuştu. Bu arada düzenlenen toplantıya Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817