Vekiller Kandıra’da projeleri yerinde inceledi

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün ile İlyas Şeker’i Kandıra’da yapımı devam eden Namazgah Barajı ve işletmeye alınarak sahil bölgeleri ile Karadeniz’i kirlilikten arındıran Cebeci atıksu arıtma tesisini gezdirdi.

YATIRIM ATAĞI

İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra merkez ile sahil bölgelerinin çehresini değiştiren altyapı yatırım ve projeler gerçekleştiriyor. 2009 yılından bu yana 147 km içmesuyu, 131 km kanalizasyon, 7 km yağmursuyu altyapısı ile 1,3 km dere ıslahı gerçekleştirdi. Bölgenin kaynak sularını arıtmak için içmesuyu arıtma tesisi ve çevre ile Karadeniz’in kirlilikten arındırılması için de 3 adet atıksu arıtma tesisi inşa ederek işletmeye alan Kurum, bölgenin bol ve düzenli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için de Namazgah barajı inşa ediyor.

MİLLETVEKİLLERİNE BİLGİ

Geçtiğimiz hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün gezdiği Namazgah barajı inşaatını bu sefer AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün ve İlyas Şeker yerinde inceledi. Genel Müdür İlhan Bayram tarafından ağırlanan milletvekillerine ilk olarak İSU Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında il genelinde tamamlanan, inşaatı devam eden ve ihalesi yapılan projeler hakkında bilgi verildi.

NAMAZGAH BARAJINDA İNCELEME

İl genelinde 20 ayrı projenin inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Genel Müdür İlhan Bayram, Kandıra bölgesinde de 2009 - 2013 yılları arasında baraj, içmesuyu ve atıksu arıtma tesisleri, içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı ve dere ıslahları için 102 milyon TL yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. İnşaatı devam eden bölgenin 100 yıllık içmesuyu ihtiyacını karşılayan 25 milyon m3 kapasiteli Namazgah barajında tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi de veren Genel Müdür Bayram, ardından milletvekilleri Aygün ve Şeker’i baraj alanında gezdirdi. Barajın dip savak, pompa terfi merkezi, enjeksiyon imalatları, arıtma tesisine giden 12 kilometrelik terfi hattının tamamlandığı bilgisini veren Genel Müdür Bayram, bitmiş kotun 62 olacağı barajın şu anda 45. kotunda olunduğunu ve projenin Kasım ayında tamamlanması için de çalışmaların 24 saat sürdüğünü kaydetti.

FOTOĞRAFLARI SANAL ALEMDE PAYLAŞTILAR

İSU Genel Müdür Yardımcıları Fatih Yürük ile Alaeddin Alkaç’ın da hazır bulunduğu inceleme gezisinde AK Parti Kocaeli milletvekilleri Şeker ve Aygün, baraj alanında yapılan inşaat çalışmalarından bol bol fotoğraf çekerek sanal alemdeki takipçilerine an be an paylaştı.

CEBECİ ATIKSU ARITMA TESİSİ İNCELENDİ

İSU Genel Müdürü Bayram, milletvekillerini ardından sahil bölgelerinin kirlilikten kurtaran bir süre önce işletmeye alınan Cebeci Atıksu Arıtma Tesisi’ni gezdirdi. Tesisi, her biri 3.000 m3/gün kapasiteli paralel üç üniteden oluşacak şekilde 9.000 m³/gün kapasiteli olarak planlayarak 41.000 nüfusa göre projelendirdiklerini ifade eden Genel Müdür İlhan Bayram, tesisin Kandıra Sahil Bölgesi olan Kerpe, Kefken, Kumcağız, Mithatpaşa, Kovanağzı, Kurtyeri, Cebeci bölgelerinin atık sularını arıttığını kaydetti.

Arıtma tesisi ile çalışması hakkında teknik bilgi alan AK Parti Kocaeli milletvekilleri Zeki Aygün ve İlyas Şeker ardından arıtma tesisini gezdi, giren ve çıkan suyu inceledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817