Vergisini zamanında ödeyene indirim yapılacak
 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, vergisini zamanında ödeyen mükelleflere yüzde 5 indirim yapılması için Bakanlar Kurulu'nun yetki verdiğini açıkladı. Kurtulmuş, bazı kurumların Varlık Fonu'na  devredilmesiyle ilgili olarak da, "Burada büyük kamu şirketlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesi söz konusudur. Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir" ifadelerini kullandı. 

Numan Kurtulmuş'un konuşmasından satırbaşları;

Bakanlar Kurulumuzda vergilerle ilgili yapılacak düzenlemeler gündeme geldi. Önümüzdeki günlerde adımlar atılacaktır. Vergisini zamanında ödeyen vatandaşlarımız için yüzde 5'e kadar indirim yapılacak bir uygulama hayata geçirilecek.Bunun için Bakanlar Kurul yetki verdi."

TÜRKİYE VARLIK FONU

Büyük kamu şirketlerinin daha iyi yönetilmesi ile ilgili bir niyet vardır burada.  Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir. Bu Türk ekonomisinin kaynaklarının kullanılması için önemli bir adım olacaktır.

SAVUNMA SANAYİ FONUNUN DEVRİ

Mühim olan kamunun elinde varlık fonunun oluşturulmasıdır. Bu Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek, kuvvetlenmesini sağlamak için garanti mahiyetinde olan bir fondur. Bu fonun aktarılmasının amacı, daha etkin kullanılmasını sağlamaktır. 

Kaynak: Haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817