VEYSEL ŞENOL KOOPERATİFİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ
 5. dönemde yeni yol arkadaşları ile takviye yaptığı listesiyle görev alan Veysel Şenol, seçim öncesinde de söylediği ve üyelere verdiği mesajların arkasında olduğunu belirterek, ‘’Önümüzde bir Dubai Port gerçeği var. Bu yılın sonuna kadar ilk gemi inecek ve burada taşımacılık hizmetleri hız kazanacak. Bu hizmet sektöründe yer almak isteyen taşımacılar ve kooperatiflerin, yönetimleri ile başta bu firma olmak üzere ilçedeki diğer firmalarla da görüşüp, anlaşmalar yapılması gerekiyor. Bu da ancak olaylarla içi içe olan ve tecrübesi ile engelleri aşabilecek yönetimimizle yapılabilir’’ dedi.

Veysel Şenol kimdir?

3 dönem bulunduğu görevi başarıyla yürüten Veysel Şenol, 1962 Kandıra doğumlu. Evli ve 2 çocuk babası olan Veysel Şenol, uzun yıllardır taşımacılık sektörünün içinde hem bölgeyi, hem de bu hizmet ağını çok iyi biliyor. Veysel Şenol ayrıca, Körfez İlçe emniyeti yaptırma ve Yaşatma Derneği ve Körfez Lojistikçiler Derneği üyesi. 1992’den bu yana 23 yıldır taşımacılık sektörü içinde yer alan Veysel Şenol, 2 dönem Başkan Vekili olarak görev yaptığı kooperatifte, eski Başkan Nail Alkan’ın son döneminde de Başkan olarak görevini yürüttü. 2005 yılında ilk kez seçilerek Başkan olan Veysel Şenol, 3 dönem bu görevi sürdürdü ve bu sene yapılan seçimlerle de 4. Kez seçilmiş oldu. 5 dönemdir kooperatif Başkanı olan Şenol, Körfez Ticaret Odası’nda da üye olarak görev yapıyor.

Neden bu dönem?

 

Kooperatifimiz ve ilçede taşıma hizmeti veren esnafımız için 2015 yılı çok önemli. İlçede, bu yılın sonunda yaklaşık günlük 2500 tır ve kamyon trafiği konuşuluyor. Bu trafik, hem esnaf, hem kooperatifler, hem de yerel idareciler için sınav anlamını taşıyor. Bu trafiğe göre araçlar yönlendirilmeli. Sonrasında da bu yıl içinde Dubai Port limanı devreye giriyor. Bu da ilçedeki tır ve kamyon trafiğinin had safhaya çıkması, beraberinde hizmet bekleyen kuruluşların sayı ve kapasitesinin artması demektir. Böyle bir pozisyonda da yeni kurulacak bir yönetim kendini tanıtma, çevre edinme ve varlığını kabul ettirmeye çalışırken eldeki Pazar payını kaptırabilirdi. Tam, tecrübeli ve her kesçe tanınan yönetime ihtiyaç olduğu dönemde, yeni bir yönetim gençlerden de oluşsa, yaşlılardan da oluşsa faydalı olamaz. Üye arkadaşlarımız kritik döneme girildiği aşamada mevcut yönetimle devam edilmesini istemesi ve göreve devam için ısrar etmeleri üzerine tekrar aday oldum. Yorulduğunu düşünen 5 arkadaşımızı da yeni ve genç isimlerle takviye ederek tekrar görev aldık.  

Araç ve ekipman olarak hazırız

 

 

 2000 modelden, 2015 modele kadar araçlarımız ve dorselerimiz var. Hizmet başladıktan sonra, oluşacak kapasiteye göre bu sayı ve modelleri değiştirecek güce de sahibiz. Bunu da üyelerimizi yormadan, her zaman olduğu gibi gereken kooperatif desteğini de sağlayarak yapacağız. Kooperatif olarak, mevcut arsamızı alırken 4 ayrı kredi çekmiştik. Bunlardan ikisi bitti, diğer iki kredi de aylıklar halinde ödeniyor. Bunun dışında bir borcumuz yok, gerektiğinde üyelerimize yapacakları yatırımlarda destek verecek gücümüz de fazlasıyla mevcut. Halen, 216 üyemiz var ve bunlardan 205’i kooperatif ortağı. 200 faal aracımız var, seçimlerde de 184 üyemiz oy kullanarak, yeni dönem yönetimini belirleyecek. Mevcut üyelerimin 125’inin çift dorsesi bulunuyor, çok acil gerekmesi halinde de bu sayıları ve modelleri arttıracak imalatçılarımız var. Limanların tam olarak devreye girmeye başlaması ile bu ihtiyaç oranı da belirlenecektir. Şu anda üyeleri yük altına girmeye çağırmak, doğmamış çocuğa don biçmek olur, bu nedenle istenen tır ve kamyon akışına göre, kooperatifimize düşen orana göre ihtiyaçlarımız belirlenecektir.

Dönem sonunda ne yapacaksınız?

Genel Kurul’da da söylediğim gibi, önümüzdeki hassas dönemi çok iyi değerlendirip, kooperatif üyelerimizi mutlu edecek şekilde bu hizmet ağında güçleneceğiz. Bunu hem kooperatif alanını arttırarak, hem de bağlantılarla iş hacmini çoğaltarak yapacağız. Üyelerimize yeni sözler verdik, bunları yerine getirdikten sonra çalışmalar sağlıklı bir ortamda devam ederken, yeni oluşacak bir genç yönetime nöbeti bırakacağız. Tekrar aday olmak gibi bir düşüncem yok, bu nedenle de kendisini bu göreve uygun gören ve üyelerce de kabul edilecek arkadaşlara görevi bırakıp, yanlarında tecrübeleriyle destek verecek ağabeyleri olarak yer alacağım.

Bu alanda birleşme var mı?

İlçedeki taşıyıcı kapasitesi en az 3 katı artacak,  yarımca Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, 75 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi ve Hereke Taşıyıcılar Kooperatifi birlikte hareket edeceğiz. Bu üç dernek, lojistikçilerin can damarı olarak görev yapacaktır. İlçemizde Körfez Lojistikçiler Derneği kuruldu ve faaliyete başladı. Bu dernekle de görüşmeler yapıldı ve kooperatifimizin önemi vurgulandı. Derneğin desteği ile kooperatifimiz daha da güç kazanacaktır. Taşıyıcı esnafını önümüzdeki dönemde birlik ve beraberlik içinde olduğumuz takdirde güzel günler bekliyor. Daha önce de belirttiğim gibi, önümüzde zor ve hassas günler var ve birlik, beraberlik içinde bu günleri aşabileceğiz. Şu anda ilçede, Körfez Lojistikçiler Derneği’de bu yönde bir birliği sağlamak için çalışıyor. Biz de, kooperatif olarak kendilerine destek vereceğiz, kısa zamanda bu birlikteliğin sağlanması ve ilçedeki taşıyıcı esnafının toplanmasıyla büyük bir güç olacağız. İlçemizin bu beraberliğe ihtiyacı var.

Yapmayı düşündüğünüz faaliyetler var mı?

Genel Kurulda da üyelerin oylarıyla arsa almak ve alanımızı genişletmek için yetki verildi. Buna göre büyümede sınır tanımayacağız, araç ve alan olarak genişlemeye ihtiyacımız var ve bunu sağlayacağız. Her zaman yeniliğe açığız, bu anlayışımız da devam edecektir. Bize verilen yetki kapsamında, yine üyelerimize sorulup, onay alınarak çevremizdeki arsaları almayı düşünüyoruz. Bu da yaklaşık 750 bin liralık bir yatırım beklentisi demektir. Alınan her metrekare alan kooperatifimizi ve üyelerimizi güçlendirecektir. Hedefimizde, nakliye ilgili tüm alanlarda görev alarak, aranan, tercih edilen taşıyıcılar olmak bulunuyor. Kapasite, kadro ve araç olarak buna hazırız, limanların istediği her türlü taşımacılığı yapmaya hazırız. Üyelerimizin çalışma koşulları, yol bozuklukları ile ilgili konular da gerekli makamlara iletiliyor. Garajımız önündeki yol için belediye ile gerekli görüşmeler yapıldı ve burasının yapım sözü verildi. Garajımız toplam 9.5 dönüm, 2 yıl içinde de 2 dönüm daha bu alana katılacak. Şoförlerimizin en önemli sorunlarından olan, D-100 İstanbul yönüne dönüşü de, yapılacak alt geçitle karşıya geçiş ve İstanbul’a dönüş verilerek çözeceğiz. Bu alt geçit ve yolun yapımı için de 2015 yılı programında yer verildi. 2006 ile 2014 yılları arasında Türk lirası olarak yüzde 360, dolar olarak da yüzde 200 oranında ciro büyümesi sağlandı.

Esnafın sıkıntıları var mı?

Şoför esnafının sıkıntıları büyük. Kooperatif olarak, avukatlarımızla birlikte haksız ceza kesilmeleri, haksız uygulamalarda her zaman esnafımızın yanında olduk ve kendilerini savunduk. Bundan sonra da bu devam edecek ve esnafımızın, üyelerimizin yanında yer alacağız. Fakat, yakıtın pahalı olması, vergilerin yüksekliği, parça ve bakım masrafları esnafımızın her zaman sorunu olmaya devam ediyor. Bu konuda da, yöneticilerimizden gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817