VEYSEL ŞENOL, ‘’TAŞIYICILARI KRİTİK GÜNLER BEKLİYOR’’
 SS Yarımca Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Veysel Şenol, 10 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Genel Kurula tüm üyeleri davet ederek, taşıyıcıların önünde kritik ve önemli adımların atılması gereken günler olduğunu, bu nedenle de mevcut yönetime sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Şenol, bu kritik dönem nedeniyle son kez aday olduğunu, daha sonraki dönem gençlere yer vereceğini belirterek, ‘’Tecrübe ve çevre bağlantıları çok önem taşıyacak. Bu nedenle üyelerimiz yönetimlerine sahip çıksınlar’’ dedi.

Kooperatif Başkanı Veysel Şenol, 3 dönemdir başarıyla yürüttüğü görevinde, arkadaşlarının da isteği ile bir dönem daha bulunmak istediğini belirterek, ‘’Bu yıl içinde Dubai Port limanı devreye giriyor. Bu da ilçedeki tır ve kamyon trafiğinin had safhaya çıkması, beraberinde hizmet bekleyen kuruluşların sayı ve kapasitesinin artması demektir. Böyle bir pozisyonda da yeni kurulacak bir yönetim kendini tanıtma, çevre edinme ve varlığını kabul ettirmeye çalışırken eldeki Pazar payı kaptırılır. Tam, tecrübeli ve her kesçe tanınan yönetime ihtiyaç olduğu dönemde, yeni bir yönetim gençlerden de oluşsa, yaşlılardan da oluşsa faydalı olamaz. Üye arkadaşlarımız kritik döneme girildiği aşamada mevcut yönetime sahip çıksınlar ve oluşacak nakliyat pazarında yerimizi alabilelim’’ dedi.

Araç ve ekipman olarak hazırız

Veysel Şenol, araç ve ekipman olarak Körfez’de ihtiyaç duyulan taşımacılık hizmetlerine hazır olduklarını belirterek, ‘’2000 modelden, 2015 modele kadar araçlarımız ve dorselerimiz var. Hizmet başladıktan sonra, oluşacak kapasiteye göre bu sayı ve modelleri değiştirecek güce de sahibiz. Bunu da üyelerimizi yormadan, her zaman olduğu gibi gereken kooperatif desteğini de sağlayarak yapacağız. Kooperatif olarak, mevcut arsamızı alırken 4 ayrı kredi çekmiştik. Bunlardan ikisi bitti, diğer iki kredi de aylıklar halinde ödeniyor. Bunun dışında bir borcumuz yok, gerektiğinde üyelerimize yapacakları yatırımlarda destek verecek gücümüz de fazlasıyla mevcut. Halen, 216 üyemiz var ve bunlardan 205’i kooperatif ortağı. 200 faal aracımız var, seçimlerde de 184 üyemiz oy kullanarak, yeni dönem yönetimini belirleyecek. Mevcut üyelerimin 125’inin çift dorsesi bulunuyor, çok acil gerekmesi halinde de bu sayıları ve modelleri arttıracak imalatçılarımız var. Limanların tam olarak devreye girmeye başlaması ile bu ihtiyaç oranı da belirlenecektir. Şu anda üyeleri yük altına girmeye çağırmak, doğmamış çocuğa don biçmek olur, bu nedenle istenen tır ve kamyon akışına göre, kooperatifimize düşen orana göre ihtiyaçlarımız belirlenecektir’’ dedi.

Önümüzde hassas dönem var

Veysel Şenol, taşıyıcıların ve kooperatifin önünde hassas günler olduğunu belirterek, ‘’İlçede artan bir taşıyıcı ihtiyacı var. Buna ek olarak da, Dubai Port limanının devreye girmesiyle eklenecek yaklaşık günlük 2 bin civarında tır ihtiyacı olacak. Böyle hassas bir dönemde kooperatifin ihtiyacı olan yeni, kendini tanıtmaya ve kabul ettirmeye çalışan bir yönetim değil, tecrübeli, daha önceden görüşmeler yapılmış ve belirli bir çevre kabulü görmüş yönetim olacaktır. Ben ve arkadaşlarım da, üyelerimizin bu önemli dönem nedeniyle bizi istedikleri için bir dönem daha görev alma kararı verdik. Bu hizmet döneminden sonra, kendini kabul ettirmiş, gereken bağlantıları yapmış ve hizmet akışını sağlamış bir yönetimi genç arkadaşlara bırakmaya hazır olacağız. Taşıyıcı esnafı ve kooperatifimizin gücün koruyarak, arttırması için bir dönem daha görev yapmak istiyoruz’’ dedi.

3 kooperatif birlikte hareket edecek

Şenol, ilçedeki taşıyıcı kapasitesinin en az 3 katı artacağı önümüzdeki aylarda, bu ihtiyaca cevap verebilecek güce sahip olduklarını da belirterek, ‘’Biz, 75 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi ve Hereke Taşıyıcılar Kooperatifi birlikte hareket edeceğiz. Bu üç dernek, lojistikçilerin can damarı olarak görev yapacaktır. İlçemizde Körfez Lojistikçiler Derneği kuruldu ve faaliyete başladı. Bu dernekle de görüşmeler yapıldı ve kooperatifimizin önemi vurgulandı. Derneğin desteği ile kooperatifimiz daha da güç kazanacaktır.Taşıyıcı esnafını önümüzdeki dönemde birlik ve beraberlik içinde olduğumuz takdirde güzel günler bekliyor. Bu dönemde, bize düşen payı alıp, sistemi oturttuktan sonra problemsiz olarak görevi yeni arkadaşlara bırakabiliriz’’ dedi.

Sürekli sorunlar takip ediliyor

Veysel Şenol, taşıyıcı esnafının ve üyelerin sürekli olarak sorunlarının yakından takip edildiğini ifade ederek, ‘’Üyelerimize haksız olarak yazılan HGS cezaları, raporlar hazırlanıp, avukata verildi ve iptal ettirildi. Buna benzer haksız uygulama ve cezalara anında itiraz ediliyor. Üyelerimizin çalışma koşulları, yol bozuklukları ile ilgili konular da gerekli makamlara iletiliyor. Garajımız önündeki yol için belediye ile gerekli görüşmeler yapıldı ve burasının yapım sözü verildi. Garajımız toplam 9.5 dönüm, 2 yıl içinde de 2 dönüm daha bu alana katılacak. Şoförlerimizin en önemli sorunlarından olan, D-100 İstanbul yönüne dönüşü de, yapılacak alt geçitle karşıya geçiş ve İstanbul’a dönüş verilerek çözeceğiz. Bu alt geçit ve yolun yapımı için de 2015 yılı programında yer verildi. 2006 ile 2014 yılları arasında Türk lirası olarak yüzde 360, dolar olarak da yüzde 200 oranında ciro büyümesi sağlandı.

Veysel Şenol kimdir?

3 dönem bulunduğu görevi başarıyla yürüten Veysel Şenol, 1962 Kandıra doğumlu. Evli ve 2 çocuk babası olan Veysel Şenol, uzun yıllardır taşımacılık sektörünün içinde hem bölgeyi, hem de bu hizmet ağını çok iyi biliyor. Veysel Şenol ayrıca, Körfez İlçe emniyeti yaptırma ve Yaşatma Derneği ve Körfez Lojistikçiler Derneği üyesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817