banner2779
banner2752
banner2750

YAĞLI GÜREŞLER CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK.
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale gelen Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin sekizincisini 7 Mayıs Cumartesi günü düzenleyecek. Seka Park Uçurtma Tepesi’nin önünde gerçekleştirilecek olan güreşler, 09.30’da başlayacak. Büyükşehir, bu yılki güreşleri, 45 kez Milli Forma giymiş, 1954 Tokyo Dünya Şampiyonası’nda dördüncü ve 1957 İstanbul Dünya Şampiyonası’nda 2. olarak ülkemize büyük gurur yaşatmış olan Osman Kanbur onuruna düzenleyecek.

 

OKUMUŞ BİLGİ VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, 8. Seka Park Altın Kemer Güreşleri ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıya bu yılki güreşlerin onuruna düzenleneceği Osman Kanbur ve ailesinin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Raşit Fidan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ile çok sayıda başpehlivan katıldı.

 

BAŞPEHLİVANLAR KOL BAĞLAYACAK

Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş basın toplantısında 8. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleriyle ilgili detaylı bilgi verdi. Genel Sekreter Okumuş sözlerine, bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Geleneksel Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin Uçurtma Tepesi’nin önünde 7 Mayıs Cumartesi günü 09.30’da başlayacağını söyleyerek başladı.

 

GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İÇİN

Okumuş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’ye onlarca başpehlivan yetiştirmiş olan Kocaeli’nin bu özelliğini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için 8 yıldır Seka Park Yağlı Güreşlerini düzenlediğini hatırlattı.

 

 OSMAN KANBUR ONURUNA DÜZENLENECEK

Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş basın toplantısında Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin geleneği haline gelen önemli bir konuya değindi. Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşlerini, Türk güreşine önemli katkı sunmuş sporcular anısına ya da onuruna düzenliyor. Güreş camiası tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin büyük vefası olarak görülen söz konusu gelenek bu yıl da bozulmadı. Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, bu yılki güreşlerin 45 kez Milli Takım forması giymiş, 1954 Tokyo Dünya Şampiyonasında dördüncü ve 1957 İstanbul Dünya Şampiyonası’nda 2. olarak ülkemize büyük gurur yaşatan Osman Kanbur onuruna gerçekleştirileceğini aktardı.

 

OSMAN KANBUR’DAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Öte yandan basın toplantısına ailesiyle birlikte katılan ve bu yılki güreşlerin onuruna düzenleneceği Osman Kanbur da bir teşekkür konuşması yaptı. “Bu yılki güreşleri benim adıma düzenleme kararı alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Sporculara başarılar diliyorum” diyen Osman Kanbur, sözlerini “Allaha emanet olun” diyerek tamamladı.

 

TÜRKİYE’NİN TÜM ÖNEMLİ BAŞPEHLİVANLARI KATILACAK

Okumuş ayrıca bu yılki güreşlerde, geçen yıllarda olduğu gibi Türkiye’nin tüm önemli başpehlivanlarının kol bağlayacağını açıkladı. Okumuş, “Güreşlere, geçen yılın Kırkpınar kemer sahibi Orhan Okulu’nun yanı sıra İsmail Balaban, Recep Kara, Abdullah Güngör, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Kemal Karaboğa ve Ahmet Kavakçı gibi ünlü başpehlivanlar katılacak. Er meydanı bu yıl da bin pehlivanı ağırlayacak” dedi.

 

14 KATEGORİDE DÜZENLENECEK

Feyzullah Okumuş, güreşlerin hangi kategorilerde düzenleneceği ile ilgili olarak da bilgi verdi. Güreşler; baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük, küçük orta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılacak ve her boyda (kategoride) ilk 3 dereceye giren güreşçilere madalya verilecek. 

 

ALTIN KEMER SAHİBİNİ BEKLİYOR

Basın toplantısında başpehlivana verilecek altın kemer ile ilgili de bilgi verildi. Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, Başpehlivana verilecek olan altın kemerin kendisine ait olacağını ve Kırkpınar’daki gibi 3 kez kazanma şartı aranmayacağını kaydetti. Bu çerçevede, Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşlerinde derece sırlamasına göre; birinci, ikinci ve üçüncülere madalyaları düzenlenen törenlerle verilecek.

 

SEKA PARK ALTIN KEMER YAĞLI GÜREŞLERİ

Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, basın toplantısında 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen Seka Park Altın Kemer Güreşleri’nin tarihi serüveni ve dereceye giren pehlivanlar hakkında bilgi sundu. Buna göre, 7 yıl boyunca Er Meydanı’nda 11 ton yağ kullanıldı. Öte yandan yağlı güreş hakemlerinin yönettiği güreşlerde Kırkpınar çığırtkanları ve davul zurna ekipleri de güreşlere renk kattı.

 

YAŞAYAN EFSANE OSMAN KANBUR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılki güreşleri onuruna düzenleyeceği Osman Kanbur, Türk güreşinin yaşayan efsane isimlerinden biri.

1934’de Artvin Yusufeli’de doğan Osman Kanbur, 1939’da ailesi ile Hendek’e yerleşti. 1949 yılında Hendek’te güreşe başlayan Kanbur, 1950’de İzmit’te yapılan bölge birinciliklerine katıldı. 1951 ve 1952 yıllarında İzmit’te yapılan bölge şampiyonasında Hasan Gemici’yi yenerek güreş severlerin dikkatlerini çekti. Kendi kilosunda 70 kişi içinde Türkiye Şampiyonu oldu. Kağıtspor, gösterdiği başarılardan dolayı 1952 yılında Osman Kanbur’u transfer etti. 15 yıl boyunca Kağıtspor adına güreşen Osman Kanbur, bu dönemde önemli başarılar kazandı.

 

45 KEZ MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Osman Kanbur, Kağıtspor’a transferiyle ulusal ve uluslararası alanda önemli dereceler elde etmeye başladı. Serbest ve Greko-Romen branşlarında birlikte güreşen Osman Kanbur, Kırkpınar’da yağlı güreşlere katıldı. Güreştiği süre boyunca 57, 62 ve 67 kiloda 8 Türkiye birinciliği kazanan Kanbur, 45 kez Milli Takım formasını giydi.

 

DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILDI

Türkiye’yi 1954 yılında Tokyo’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda temsil eden Osman Kanbur, Şampiyonada dördüncü olarak ülkemize ve Kocaeli’ye büyük gurur yaşattı. Osman Kanbur, 1957 yılında İstanbul’da yapılan Dünya Şampiyonası da ise ikinci oldu. Ayrıca 1960 Roma Yaz Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etti. 1966 yılına kadar Kağıtspor adına güreşen Osman Kanbur, 1966 yılında güreşe veda etti. 82 yaşında olan Osman Kanbur,  Körfez ilçesinde ikamet etmektedir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751