Yahya Kaptan köprülü kavşağı hızla ilerliyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kent trafiğini rahatlatacak projeleri bir bir gerçekleşiyor. Bunlardan biri olan Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı’nda çalışmalar tam gaz sürüyor. Köprünün oturtulacağı ayakların yapımı gerçekleşiyor. Fore kazıklarla desteklenen ayaklar köprünün ana taşıyıcı unsurları olacak. Çalışmalar kapsamında demir örme işleri ve kazı çalışmaları devam ediyor.

 

ULAŞIM RAHATLAYACAK

D-130’u kullanarak otoyola girmek isteyen başta ağır vasıtalı araçlar olmak üzere Yahya Kaptan, Yenişehir, Şirinevler, Tavşantepe ve Yeşilova’ya giden araçların yoğunlaştırdığı Yahya Kaptan Kavşağı köprülü kavşakla rahatlatılacak. Kavşakla D-605 köprü üzerinden transit hale gelirken Yahya Kaptan ve Yenişehir Mahallesi’ne yan yollar üzerinden köprü altını kullanarak geçişler olacak.

 

TRAFİK AKICI OLACAK

Projenin hayata geçirilmesiyle kavşaktaki trafikte hızı bir sirkülasyon oluşacak. Bu sirkülasyon trafiğin akıcı olmasını sağlayacak. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik ışıklarında bekleme sonucu yoğunlaşan kavşak, köprüyle birlikte rahatlama yaşayacak. D-130’dan otoyol gişeleri ve Kandıra yönüne gidecek araçlar kuzey-güney hattında transit olarak yollarına devam edebilecek.

 

250 METRELİK KÖPRÜ

D-605 karayolu üzerinde yapılacak projede yer alacak köprü 250 metre uzunluğunda olacak. Köprü geçişi 2x2 şeritli olarak yapılacak. Köprünün yan yolları da 2 şeritli olarak düzenlenecek. Projede yan yollarla birlikte toplam 900 metre yol yapılmış olacak. Köprünün altından geçen Yahya Kaptan-Yenişehir bağlantısı 2x2 şeritli yapılacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817