banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Yahya Öztürk;Körfez’de esnaf zor durumda
 MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu ile ilçe yönetimi, yeni binasına taşınan Körfez Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Öztürk’ü makamında ziyaret ederek, sorunlar üzerine konuştular.

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, son yıllarda esnafın sorunlarının arttığını hatırlatarak, ‘’Odalar esnafın ve üyelerinin sorunlarını çözmede aracı oldukları için çok önemliler. Bu nedenle hem yönetimler, hem siyasiler, hem de üyeler tarafından desteklenmeliler’’ dedi.

Oda Başkanı Yahya Öztürk,2 binin üzerinde üyelerinin olduğunu söyleyerek, ‘’Üyelerimiz gerçekten zor dayanıyorlar. 2 bin kişiden ancak 4’te biri bu gün bankalar tarafından kredi verilebilecek konumda. Çoğu üyemiz kredi dahi çekemeyecek konumda. Odalar ve STK’lar birbirinden kopuk halde çalışıyorlar. Bir araya gelip güç birliği yapılamıyor. Odalara da uygulama sırasında eşit şekilde yaklaşılmıyor’’ dedi.

MHP Büyükşehir ve Körfez Belediye Meclis Üyesi Vahit Eryılmaz, Körfez Kent Konseyi’nin bunu sağlaması gerektiğini hatırlatarak, ‘’Ne yazık ki bu konseyin de başında iktidar partisinin ve belediyenin başkan yardımcısı var. Bu nedenle tarafsız bir yaklaşım olmuyor, bütünlük sağlanamıyor’’ dedi.

MHP Körfez Belediye Meclis Üyesi Mehmet Gümüş’te konuşmasında uygulanan projelerin düzensizliğinden söz ederek, ‘’Çalışmaları Büyükşehir yapıyor. Düz bir arazide olan ilçeye uygulanan proje, eğimli yapıya sahip ilçede de yapılıyor ve su baskınlarının önüne geçilemiyor. Oysa, her ilçenin yapısına göre ayrı çalışma yapılmalıdır. Ağadere Caddesi’nde ki asfaltı bir gecede yapmakla övünüyorlar. Buraya taşı törenle döşeyen de onlar, olmadı diye yine törenle söküp, asfalt atanlar da kendileri. Arada giden para da vatandaşın vergisi’’ dedi.

Ziyaret, yerel sorunların yanı sıra, esnafın problemleri ve artan yükünün konuşulması ile devam etti. İl Başkanı Ünlü ve gurup, daha sonra da Özel Körfez Marmara Hastanesi Müdürü Esener Maçil’i ziyaret etti. Ziyarette, 21 takalık yoğun bakım ünitesine sahip olan hastanenin, bölgedeki önemi ve yeri konuşuldu. Hastanenin, özellikle 3. Aşamada olan yoğun bakım hastaları tarafında seçildiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826