Yakıt çalmak için  29 bin lira hava parası.
 29 bin lira hava parası

Olayla ilgili öğrenilen ilk ayrıntı, oto yıkama işyerinin Caner adlı bir şahsın kullanımında olduğu ve Ocak 2017’de zanlılar tarafından kiralandığı oldu. 29 bin lira hava parası vererek kiralayan şahıslar, bu paranın 3 bin lirasını sonra vermek istedikleri için de devir işlemi yapılamadı. Kiralama işlemini yapan M.Z. ve Ş.A. Ocak ayından bu yana da işyerinde yenileme yaptıklarını söyleyerek, dükkanın kapalı olmasına gerekçe göstermiş.


Yakıt kokusu

Oto yıkama işyerinin üst katında oturan mal sahipleri, binada yoğun bir yakıt kokusu almaya başlayınca, kanalizasyona karışan atıklardan şüphelenmeye başladılar. Bu sırada, dükkanı kiralayan şahıslar harıl harıl içerden toprak ve fayans kırıklarını arka bahçeye yığmaya devam ettiler. Dükkanda yenileme yapıldığını düşünen komşular bu durumu izlerken, 20 gün önce borulara ulaşan zanlılar, yakıt hattından yakıt çekmeye başladılar. Bu süre içinde de yaklaşık 60 ton yalıtın alındığı tahmin ediliyor.


Koku arttı

Binadan çıkan yakıt kokusu yoğunluk kazanırken, zanlılar da çıkarttıkları yakıtları çeşitli araçlarla taşıdılar. Bu durum şikayetlerin ve şüphelerin artması, polisin de ihbarları değerlendirip bir süre gözetleme yaptıktan sonra operasyona başlamasıyla son buldu. Dükkana giren polisler, binanın tuvalet kısmında kazılmış yaklaşık 3 metrelik kuyu ve kurulan düzenekle karşılaştı. Kazılan kuyunun dibinde Tüpraş ve Nato Boru Hattı başta olmak üzere 6 nakil hattı olduğu görüldü. Zanlıların kazı yaptıktan sonra çıkan malzemeleri arka bahçeye attıkları, düzeneğin dikkat çekmemesi için de işyerindeki bir dolabı deldikleri görüldü.

Operasyon sırasında kaçan zanlılar, binada bıraktıkları belgelerle kimlikleri tespit edildi ve kısa zamanda yakalandı. Zanlıların daha önce de benzeri suçlar işledikleri belirlendi. Bu arada, bina geride bırakılan uzun bir firma listesi de ele geçirildi. Bu liste üzerinde de soruşturma yoğunlaştırılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817