YAMAN: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ .
 annem geçen gün 15 Suriyeli çocuğun elinden zor kurtulmuş’’ dedi.

Körfez Azarbeycan Kültür  Derneği’nin Tütünçiftlik Ağadere Caddesi’ndeki sosyal tesislerinde düzenlenen ziyarete, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kockid Başkanı Ali Can Kazgan, Anadolu İlleri Dernek Başkanı Necmettin Kaya, Özcanlar Şirket Yöneticisi Eren Kazgan, konuklar ve dernek yönetimi katıldı. Dernek Başkanı Mehmet Pamuk’un hoş geldin konuşmasından sonra söz alan Milletvekili Cemil Yaman, sözlerine Türk halkının misafirperverliğini överek başladı. Yaman, Kilis’i yine örnek göstererek, ‘’Bakın Kilis nüfusunun 3 katı misafir aldı ve Nobel’e aday gösterilip, bu ödülü almalı. Avrupa, yüzlerle ifade ettiği göçmeni alabileceğini söylerken, bizim mahallelerimizde ortalama o kadar Suriyeli var ve bir sorun yaşamıyoruz’’ dedi.

Yaman sözlerine, ‘’Biz kadim geçmişli olan bir milletiz, aramızdaki birlik ve beraberliği kimse bozamaz. Bu günlere gelene kadar bu coğrafya için bedeller ödendi ve yine bizimle uğraşılıyor ama bunu başaramayacaklar’’ dedi.

Ne işe yarıyorlar?

Yaman konuşmasının bir bölümünde de, başkanlık sistemine değindi ve ‘’Komek’in kurucularındanım, bu ve benzeri oluşumlar Halk Eğitim merkezleri yeterli çalışmadığı için kuruldu. Şu anda zaten fiilen açıklanmasa da yarı başkanlık sistemi var. Belediyelerde Kültür Müdürlükleri var, zabıtalar var, kurslar var. Soruyorum Kaymakam ne iş yapar, zabıtalar varken güvenlik birimleri niye var? ‘’ dedi. Yaman bu konuşmasıyla başkanlık sisteminin, belediyelerin ve belediye başkanlarının yetkilerinin arttırılarak, diğer kurumların devre dışı bırakılacağı anlamı taşıyabileceğini söylemiş oldu.

Bir parti uyanık davrandı

Yaman’ın konuşmalarından sonra söz alan dernek üyeleri ve konuklar çeşitli sorular sordular. Bu soruların birinde, çocuk istismarı araştırması için kurulmak istenen komisyona hayır denmesi gündeme geldi. Soruyu yönelten Mehmet Irak, ‘’Televizyonda söylenen hayır diyen milletvekili sayısı doğru mu, bu olay yaşandı mı?’’ dedi. Cemil Yaman yanıtında, ‘’Konuyla ilgili önergenin 4 partinin katımlı ile ortak verilmesini istemiştik. Bir parti uyanıklık yaptı ve bir gün önceden önerge verdi, bu nedenle hayır olayı yaşandı. Ertesi gün ortak kararla komisyon kuruldu’’ dedi. Dernek Başkanı Mehmet Pamuk, bu açıklamaya tepki göstererek, ‘’Doğru olan bir önergeye neden hayır denildi. Kim verirse versin önerge kabul edilmeli ve biz ne dersek o olmalı anlayışından vazgeçilmeli’’ dedi.

Soru cevap bölümünde Suriyeli konusuna değinen Mehmet Irak, ‘’Suriyeliler zaman geçtikçe arttı ve rahatsızlık vermeye başladılar. Geçen gün annem Ballı Irak’ı ellerinde poşet varken 15 çocuğun elinden zor kurtarmışlar. Polise gidip davacı olacaktık ama misafir ve çocuklar diye yapmadık. Esentepe Mahallesi’nde bu konu rahatsızlık vermeye başladı, ciddi olarak önlemler alınması gerekiyor’’ dedi.

Kockid Başkanı Alican Kazgan’da söz alarak, Hazreti Hüseyin için yapılan anma ve aşure gününün resmi tatil yapılmasını isteyerek, ‘’İnsanlar o gün rahatlıkla ibadet ve anmalarını yapabilmeliler’’ dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817