YANAN BEBEK BAKIN NEDEN 4,5 SAAT BEKLETİLMİŞ
 Bursa'nın İnegöl ilçesinde üzerine kaynar su dökülerek yanan ve getirildiği İnegöl Devlet Hastanesi'nden, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yaklaşık 5 saat sonra sevk edilen 9 aylık İklim Haranse Güneş'in, ambulans olmadığı için değil, yanık ünitesi arandığı için hastanede bekletildiği açıklandı. Sağlık Bakanlığı o gün içerisinde ilçede 4 ambulansın görevli olduğunu bildirdi. 

İnegöl ilçeside, Hamidiye Mahallesi Anafartalar Caddesi'nde oturan Güneş ailesinin ikinci çocuğu İklim Haranse Güneş, dün saat 16.00 sıralarında, emekleyerek yanına gittiği çaydanlığa eliyle vurunca, devrilen çaydanlıktaki kaynar sunun üzerine dökülmesi sonucu yandı. Annesi Elif Güneş tarafından hemen İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İklim Haranse'ye müdahale eden doktorlar, hastanın yanık ünitesi bulunan tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesine karar verdi. Bursa'daki hastanelerde yanık ünitesinde boş yer bulunamayınca, minik İklim uzun süren telefon trafiğinin ardından, boş yatak olan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 

AMBULANS BULUNAMADI İDDİASI 

Bu sırada, İklim Haranse'nin yakınları, yoğun bakım ünitesinin iki saatlik bir arayış sonucu bulunduğunu, istenilen ambulansların ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'daki proğramı nedeniyle olası ihtiyaç için Bursa'ya gönderildiğini, hastalarını, Bursa'dan gönderilen ambulans ile Kocaeli'ye götürmek zorunda kaldıklarını öne sürdü. 

BAKANLIKTAN YAZILI AÇIKLAMA 

Ailenin bu iddiası üzerine Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yazılı açıklama yaptı. Üzerine sıcak su dökülen kız çocuğunun, uzman hekimlerce vucudunda oluşan yanık nedeniyle, yanık ünitesi olan bir merkeze sevkinin uygun görüldü belirtilen açıklamada, yapılan görüşmeler sonucu, Kocaeli Üniversite Hastanesi yanık merkezinde yer bulunmasıyla hastanın, saat 20.50 itibariyle sevkinin gerçekleştirildiği kaydedildi. Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, bu sırada ilçede dört ambulansın görev yaptığını, iddia edildiği gibi tüm ambulansların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı gezi nedeniyle, Bursa'da görevlendirilmediğini bildirdi. 

Açıklamada, İklim Harense Güneş'in vucudundaki yanığın ise iddia edildiği gibi yüzde 70 değil, yüzde 35 olduğu da belirtildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817