banner2779
banner2752
banner2750

Yangın ihbar hattını gereksiz yere aramayın
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, yangına müdahalede zamanla yarışıldığını belirterek ihbarlarda doğru adres verilmesinin ve 110 yangın ihbar hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi hususunda uyarıda bulundu. İtfaiye Daire Başkanlığı Haber Merkezinde vardiyalı olarak 24 saat 2 personel 3 hattan ihbarları alıyor. 1 dakika içersinde hazırlanarak İtfaiye Merkezinden çıkış yapan ekipler, şehir merkezindeki yangın vakalarında 5 dakikaya olay yerine vararak müdahale ediyor.

 

HAKARET EDİYORLAR

Yaz aylarında 30-50 arasında yangın ihbarı alan itfaiye, hafta sonları daha fazla ihbar alıyor. Sonbahar aylarında yangın ihbarlarının azaldığını belirten Kocaeli İtfaiyesi, kış aylarında baca temizliğinin ihmal edilmesi sebebiyle yangınların artış gösterdiğini belirtti. Arayan numaraların gözükmesi ve halkın büyük oranda bilinçlenmesi sebebiyle asılsız ihbarların azaldığını belirtti. İtfaiye, gereksiz yere arayarak küfür ve hakaret eden vatandaşlardan ise bu şekilde davranmamalarını çünkü 1 saniyenin bile işlerinde hayat kurtarabileceğini kaydettiler.

 

YANGINDA ÖNCELİK İHBAR

Yangına müdahale de önceliğin ihbar olduğunu belirten itfaiye yetkilileri, telefon ihbarında, yangın olan adresin doğru ve sağlıklı bir şekilde verilmesinin en önemli husus olduğunu belirtti. İhbar sırasında kısa ve öz bir şekilde adresin verilmesi gerektiğini belirten yetkililer, “yangında önemli olan detaylı adresin en kısa sürede alınarak müdahale ekiplerinin en kısa sürede adrese intikal ederek yangına müdahale etmesidir” uyarısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751