banner2779
banner2752
banner2750

Yaralı hayvan koruma eğitimi kartları verildi
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde Orman ve Su İşleri Kocaeli İl Müdürlüğü’nün desteğiyle her yıl düzenli olarak verilen ‘’Yaralı Hayvan Koruma Görevlisi Kartları‘’ için gerçekleştirilen eğitim fuar içinde bulunan Sivil Toplum Merkezi (STM)’nde  20-21 Ekim tarihleri arasında  gerçekleştirildi. Bu yıl eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı veteriner hekimler tarafından verildi.

 

SOKAK HAYVANLARI BAKIMI

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen eğitimlerin ilk günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü M. Feyzi Karabıyık’ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlendirilmesi ve sahiplendirilmesiyle ilgili genel bilgiler içeren sunumuyla başladı. Daha sonra Orman ve Su İşleri Kocaeli Genel Müdürlüğü’nden mühendis Şehnaz Bahar, ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa Sözleşmesi 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama yönetmeliği hakkında bilgiler verdi.

 

BÜYÜKŞEHİR VETERİNERLERİ BİLGİ VERDİ

Programın ikinci günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bağlı hekimler eğitimlere devam etti. Gerçekleştirilen sunumlarda hayvan bakım ve beslenmesi, hasta hayvanın tanımasıyla ilgili genel bilgiler, hayvanlarda parazitler, hastalıklar, zoonaz hastalıklar ve hayvan davranışları ile ilgili bilgiler verildi.

 

HEPİNİZE TEK TEK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen eğitim programına katılan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Osman Poyraz, ‘’Çalışmamıza gönüllü olarak katılan sizlere çok teşekkür ediyorum. Burada ayrı bir dünyayı öğreniyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 35 bin hayvanımızın tedavisini yaptık ve 3 bin 500 sokak hayvanımızı da sahiplendik. Biz her zaman üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.

 

HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ KARTLARI DAĞITILDI

Eğitim programı sonrasında geçen seneden 47 gönüllü ve bu sene eğitimlere yeni başlayan 53 gönüllüye ‘’Yerel Hayvanları Koruma  Görevlisi Kartı’’, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Osman Poyraz tarafından verildi. Bu kart sahipleri her yıl sahipsiz hayvanların rehebilitasyonu ile ilgili olarak gerçekleştirilen faaliyetlerin Kocaeli Valiliği’ne rapor edilmesi ve sokak hayvanlarının rehabilitasyonuyla ilgili yerel yönetimler ile birlikte çalışılacak projelerde yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751