Yaşar Kemal KOÜ’de anıldı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından KOÜ Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen anma etkinliğinde, Yaşar Kemal’in hayatını ve eserlerini anlatan bir belgesel izlendi. Anma etkinliğinde Nebil Özgentürk, Işık Öğütçü ve Ahmet Ümit tarafından bir panel gerçekleştirildi. Panelin yanı sıra konferans salonunun girişine kurulan yazarın fotoğraflarının yer aldığı bir sergi öğrenciler tarafından gezildi.

 

ROMANCILAR HAYALLERİ BEYAZ SAYFALARA DOLDURUR

Romancılar beyaz sayfaları hayallerle doldurur diyen Nebil Özgentürk, yazarla ilgili hazırladığı belgeselin yapım aşamasında yaşadıklarını öğrencilere aktardı. Yazarla ilgili anılarını yazarın hayatıyla ilgili bilinmeyen birçok anıyı paylaşan Özgentürk, ünlü yazar Yaşar Kemal’in ailesinin Van’dan 9 yaşındayken Adana bölgesine geldiğini ve kan davası sebebiyle babasının gözleri önünde öldürüldüğünü aktardı. Adana’da tarlada çalışırken kaza sonucu amcası tarafından gözüne orak gelmesi sonucu küçük yaşta gözünü kaybettiğini belirterek yazarın bir gözünün görmediğini katılımcılara aktardı.

 

ORHAN KEMALLE DOSTLUĞU

Yaşar Kemal’in yakın arkadaşı Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü de yazarın babasıyla olan anılarını dile getirdi. Yaşar Kemal 57 yaşına kadar çok açılar yaşadı diyen Öğütçü, yazarın yazarlık serüveni boyunca yaşadığı zorlu yılları aktardı.

 

BİZİ DÜNYAYA TANITTI

Panelin en çok ilgi gören yazarı Ahmet Ümit, “yazarlar birbirlerini çok kıskanırlar Yaşar abide bunu hiç görmedim” diyerek yazarın ne kadar mütevazı ve alçak gönüllü olduğunu yazarla yaşadığı anıları anlatarak aktardı. “Yaşar Kemal’e ülkemizdeki yazarlar çok şey borçlu” diyen Ümit, “Nazım Hikmet ve Yaşar Kemal Türk Yazarların dünyada tanınmasına öncülük etmiştir” ifadesini kullandı.

TWİTTER DA PAYLAŞANLARA HEDİYE

Panelin ardından katılımcıların sorularını cevaplandıran yazarlara programın sonunda Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır ve Öğrenci Konseyi Başkanı Metin Geldeş tarafından çiçek takdim edildi. Ayrıca sosyal medya Twitterda açılan hasthag’de anma programıyla ilgili en çok paylaşımda bulunan beş öğrenciye panel sonunda hediye verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817