banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Yaşı küçük yükü çok büyük
 Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'ne engelli anne ve babasıyla birlikte yerleşen 9 yaşındaki Bisen Çerkez, hem okula gidiyor, hem de eve yardım ediyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'de gelip Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'ne engelli anne ve babasıyla birlikte yerleşen 9 yaşındaki Bisen Çerkez, hem okula gidiyor, hem de eve yardım ediyor.

AYAKLARINDAN SAKAT

Çayırova İlçesi'ne geçen Temmuz ayında yerleşen Suriyeli Çerkez ailesinden, bir fırında 900 TL maaşla çalışan ve adının açıklanmasını istemeyen babanın bir ayağı ve bir gözü engelli. "Çalıştığım için işyerinden bana kızarlar" diyen baba, 1 yıl önce Suriye'de yaşadıkları eve bomba düştüğünü ve yaralanıp enkaz altından çıktıklarını; daha sonra Türkiye'ye sığınıp önce Osmaniye'ye, ardından buraya geldiklerini söyledi. Ayaklarından sakatlandığı için yürüyemeyen, tekerlekli sandalyeye mahkum olan eşi Navol Hasen Çerkez, annesi Vasfiye Bodalı ve 3 çocuğu ile buraya geldiklerini anlattı.

İŞLERİ BİSEN YAPIYOR

Vasviye Bodolı ise burada çok eski ve kiralık evde oturduklarını, hayırsever komşuların yaptığı yardımlarla ayakta durmaya çalıştıklarını belirtti. Evlerindeki sobayı da bir doktorun verdiğini, komşuların aldığı kömürün de bittiğini, dışardan topladıkları çalı çırpıyı yakarak ısınmaya çalıştıklarını da anlatan Vasfiye Bodalı, Çayırova'da ilkokulu 1'inci sılıfa başlayan torunu 9 yaşındaki Bisen'in her işe koştuğunu, yürüme engelli anne iş yapamadığından bulaşıkları onun yıkadığını söyledi.

Küçük Bisen ise, sabahları diğer iki kardeşinden büyük olan Muhammet Cemil'in de okula gittiğini, yürüyemeyen annesini tekerlekli sandalyesi ile tuvalete kendisinin götürdüğünü belirtirken, "Havalar soğuduğu için hepimiz bu sobalı odada yatıyoruz. Benim tek isteğim ise anneme bir akülü tekerlekli sandalye almak. O olursa annem daha rahat gidip gelebilecek, işi kolaylaşacak. Bir de havalar soğuduğu için ayaklarımız çok üşüyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826