Yaşlı vatandaşları dolandırdılar
 

İzmit ve Darıca’da yaşlı vatandaşları dolandırıcılık yaparak paralarını aldıkları tespit edilen iki kişiden biri polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Alınan bilgiye Okan Ç. (45) ile Oğuz D. (43) isimli şahıslar Darıca’da emekli maaşını yeni alan İ.T. (75) isimli şahsın yanına gelerek oğluna borcu olduğunu ve onu kendisine vermek istediklerini söyledi. Parayı yaşlı adama uzatan şahıslar daha sonra yaşlı adamdan para üstünü almak için cüzdanından bozuk para almak bahanesi ile hırsızlık yaptı. Aynı yöntemle İzmit’te de M.S. (73) isimli şahısların yanlarına gelerek, “Amca benim senin oğluna borcum var. Şu parayı al oğluna verirsin ama bozuğun varsa para üstünü alayım” diyerek şahısların cüzdanlarından tırnakçılık yöntemi ile dolandırıcılık yaptı.
 
Bir kişi yakalandı diğeri aranıyor
Dolandırıldıkların fark eden şahısları durumu polise bildirdi. Konuyla alakalı olarak soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri eşkal doğrultusunda şahısların kimliğini belirledi. MBESE kameralarından şahısların araçlarının plakalı tespit edildi. Belirlenen araç İzmit’e giriş yaptığı esnada polis ekipleri tarafından Real yan yolda durduruldu. Araçtaki Oğuz D. gözaltına alınırken Okan Ç. kaçmayı başardı. Şahsın iki kişiyi aynı yöntemle dolandırarak yaklaşık 4 bin TL para aldıkları ortaya çıktı. Oğuz D.’nin yaklaşık 5o suç kaydı olduğu öğrenilirken firar eden Okan Ç.’nin ise yaklaşık 250 suç kaydı bulunduğu ve Mayıs ayında cezaevinden çıkarak tekrardan hırsızlık yaptığı gerekçesi ile yakalandığı ve yine serbest kaldığı iddia edildi. İşlemleri tamamlanan Oğuz D. adliyeye sevk edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817