Yayla: "Yargı Kararını Gözden Geçirmeli"

Yaşanan bu hadisenin ardından PKK sempatizanı olduğu belirtilen F.Ş. isimli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

KARARA TEPKİLER GELDİ
Fakat söz konusu zanlı, cezaevinde geçirdiği 8 ayın ardından yasal süresi dolduğu gerekçesi ile tahliye edildi. Bu karara siyasi partilerin, özellikle de muhalefet cephesinin tepkisi gecikmedi. Konu hakkında açıklama yapan Zafer Partisi Alpaslan Yayla, kararın vicdanları yaraladığını dile getirdi. Yayla açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

ZANLI YAKALANMIŞTI
“Tüm kamuoyunun bildiği üzere 19 Ağustos 2015'te hain, insanlık düşmanı terör örgütü PKK tarafından Siirt'te kalleşce duzenlenen bir bombalı saldırıda şehit olan 8 vatan evladından biri olan hemşehrimiz Emre Kaan Arlı’nın kabrine 6 Kasım 2021’de PKK yazıp ve türlü çirkin hareketlerde bulunup sosyal medya aracılığıyla paylaşım yapan PKK sempatizanı F.Ş. güvenlik güçleri tarafından yakalanıp gözaltına alınmıştı.

MİLLETİN VİCDANİ YARALANDI
Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen şahıs 8 aydır cezaevinde bulunmaktaydı. 29 Haziran 2022’de cezaevinde kaldığı süre göz önüne bulundururalarak mahkemece tahliye edildi. Bu karar tüm şehit aileleri ve Türk Milleti tarafından büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır. Zaferi Parstisi olarak yüce mahkemenin bu kararı yeniden gözden geçirerek Türk milleti ve şehit ailelerinin beklentileri doğrultusunda karar vermesini  talep etmekteyiz”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817