banner2779
banner2752
banner2750

YAZ BİTMEDEN ATÖLYELERE KATILIN

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından nisan ayında açılışı yapılan Kocaeli Bilim Merkezi’nde atölye çalışmaları eylül ayında da hız kesmeden devam ediyor. İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik ayrı ayrı yapılan etkinliklerde çocuklar, Kocaeli Bilim Merkezi’nde bulunan düzenekleri de inceleme fırsatı buluyor. Atölye çalışmaları saat 14.00’te başlıyor.

 

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ATÖLYELER

İlkokul öğrencilerine yönelik “Görüntü nerede, Hedefi Vur Robotu, Günümüzde Elektrik, Gökbilimi ve Kemik Atölyesi” adlı atölye çalışmaları yapılıyor. Görüntü Nerede Atölyesi’nde; Aynaları farklı açılarla yerleştirerek gözlem yapılıyor. Hedefi Vur Atölyesi’nde; Lego parçaları sensörlerle ve motorlarla yapılan robotla hedef vurulmaya çalışılıyor. Evimizde Elektrik Atölyesi’nde; Elektrik devreleri kurarak çocukların evlerinde bulunan sistemi daha iyi anlamaları sağlanıyor. Kemik Atölyesi’nde ise kemik sistemi anlatılarak modellemesi yapılıyor.

 

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ATÖLYELER

Ortaokul öğrencilerine yönelik Takipçi Robot, Renkli Parçalar, Planeteryum,

Şekeri Bul, Flip Flop Işık atölye çalışmaları yapılıyor. Takipçi Robot Atölyesi’nde; Lego parçaları sensörler ve motorlarla sesi takip eden bir robot tasarlanıyor. Planetaryum Atölyesi’nde; Kuzey Yarımküredeki yıldız takımların kubbe şeklinde modellemesi yapılıyor. Şekeri Bul Atölyesi’nde ise; Karbonhidrat, yağ, protein, vitaminlerin kullanımı ve birbirlerinden nasıl ayırt edilebileceği öğreniliyor.

 

SAAT 14.00’TE BAŞLIYOR

Bilime meraklı öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği atölye çalışmaları saat 14.00’te başlıyor. Oldukça eğlenceli geçen çalışmalar sonrası çocuklar Kocaeli Bilim Merkezi’nde bulunan düzenekleri inceliyor. Kocaeli Bilim Merkezi yaz boyunca Müslüman bilim adamlarının bilim dünyasına yaptıkları katkıların uygulamalı olarak öğrencilere aktarıldığı atölye çalışmaları yapmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751