banner2779
banner2752
banner2750

Yaz Spor Okulları’na büyük ilgi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun sporu tabana yaymak amacıyla başlattığı Spor Okulları, yaz aylarında da devam ediyor. Ücretsiz olarak faaliyetlerini gösteren yaz spor okullarına aileler büyük ilgi gösterdi. Çocuğu olan her ailenin en büyük sorunu olan “çocuğum yazın nasıl faydalı vakit geçirecek” endişesine yaz spor okulları adeta hızır gibi yetişti. Çocuklar bir yandan yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirirken bir yandan da uzman eğitmenler gözetiminde 17 ayrı branşta ücretsiz spor eğitimi almanın ayrıcalığını yaşıyor. Yaz Spor Okullarına 2 binin üzerinde başvuru yapıldı.

17 BRANŞTA ÜCRETSİZ SPOR EGZERSİZLERİ

Yaz Spor Okulu öğrencileri atletizm, basketbol, futbol, güreş, halk oyunları, hentbol, izcilik, cimnastik, judo, karate, masa tenisi, satranç, taekwando, tenis, voleybol, boks ve yüzme gibi 17 branştaki faaliyetlere katılıyor. Yüzme branşının dersleri Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez Sanayi Mahallesi Yüzme Havuzu ve Çenesuyu Plajyolu Yüzme Havuzu’nda gerçekleştiriliyor.

ENGELLİLER UNUTULMADI

Yaz Spor Okullarının dersleri; Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı spor tesislerinin yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların spor salonlarında da veriliyor. Büyükşehir; başta Vinsan Tesisleri olmak üzere,  50.Yıl Spor Salonu, Seka Sporcu Eğitim Merkezi ve Fuar içindeki Gençlik Merkezi’ni, spor okulları için tahsis etti. Vinsan Tesislerinde; Engellilerde Spor, tenis, yüzme ve futbol, 50. Yıl Spor Salonu’nda; basketbol, fuar içindeki Gençlik Merkezi’nde ise izcilik branşının dersleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca yine Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve sporcu fabrikası olarak bilinen Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde güreş, cimnastik, judo, karate, masa tenisi ve boks branşları yer alıyor. Yaz Spor Okullarının bu yaz sezonundaki kurslarına, özellikle engellilerinde dahil edilmesi aileler ve katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

2 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU

Büyükşehir Belediyesi’nin her yaz geleneksel olarak açtığı spor okullarına aileler büyük ilgi gösterdi. Aileler, çocuklarının kaliteli ve uzman eğitmenler gözetiminde verilen spor faaliyetlerinden yararlanabilmesi için, 15 Haziran’da beri devam eden kayıtlara yoğun ilgi gösteriyor. Yaz Spor Okulları’na şu ana kadar 2 binin üzerinde başvuru yapıldı. Spor Okulların ücretsiz olması ise ailelerin tercihinde önemli rol oynadı. Bunun yanı sıra her velinin yaz ayındaki en büyük sıkıntısı olan “Çocuğum yaz aylarında nasıl faydalı vakit geçirecek” endişesi ise Yaz Spor Okullarıyla giderilmiş oldu.

SON BAŞVURU TARİHİ 5 TEMMUZ

Yaz Spor Okullarına 7-15 yaş aralığındaki öğrenciler katılıyor.  21 Haziran Cuma günü faaliyetlerine başlayan Yaz Spor okullarına şuana kadar 2 binin üzerinde öğrenci başvuru yaparak eğlenceli vakit geçirmeye başladı. Başvuru yoğunluğunun fazlalığı göz önünde bulundurularak, ailelerin mağdur olmaması için Yaz Spor Okulları başvuruları 5 Temmuz Cuma gününe kadar uzatıldı. Ücretsiz Yaz Spor Okulları için başvuru formları; Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesisleri ve kurs açılan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı birimlerden temin edilebilir.  Vatandaşlar, başvuru formlarına Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden de ulaşabilir. Detaylı bilgi için 335 0 223 nolu telefondan bilgi alınabilinir.

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751