Yaz Spor Okulları’na görkemli açılış

26 branşta 4950 öğrenci ile bu yıl rekor düzeyde katılım gerçekleşti

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen yaz spor okulları kortejli yürüyüşle başladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ile Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran’ın da eşlik ettiği kortej yürüyüşü Alaettin Kurt Stadı’ndan başlayarak Gebze Kent Meydanı’na kadar devam etti. Başkan Köşker ve protokol,mehteran eşliğinde gerçekleşen yürüyüş boyunca korteji alkışlayan vatandaşları selamladı.

BU YIL KATILIM REKOR DÜZEYDE

Gebze Belediyesi’nin yaz aylarında öğrencilerin hem spor, hem de sanatsal yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayarak düzenlenen Yaz Spor Okulları’na bu yıl rekor düzeyde katılım gerçekleşti. Kent Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bu yıl toplam 26 branşta açılan yaz okullarına kayıt yaptıran 4950 öğrencinin 98 öğretmen eşliğinde spor ve kültür sanat eğitimi göreceğini bildirdi. Başkan Köşker, “Yaz okullarında amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutarak ruhen, bedenen ve zihnen sağlıklı bir nesil yetiştirmektir” dedi.

ÜSTÜN YETENEKLER TÜRK SPORUNA KAZANDIRILIYOR

Gebze Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda futbol, basketbol, voleybol, karate ve jimnastik gibi ana spor branşlarının yanında, resim, gitar, bağlama ve tiyatro gibi müzik ve sanatın değişik dallarında uzman öğretmenler tarafından iki ay boyunca eğitim verilecek. Yaz okullarının Gebze’deki binlerce öğrencinin tatil günlerini en verimli şekilde değerlendirmesine imkan tanıdığını belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Yaz okullarımızın en büyük amaçlarından biri de sporun değişik branşlarında üstün yetenekli gençlerimizi keşfederek Türk sporuna kazandırmaktır” diye konuştu.

 Öğrencilerle birlikte ailelerinin de katıldığı Kent Meydanı’ndaki açılış töreninde halk oyunları gösterileri ile birlikte jimnastik, karate ve top cambazları nefis bir gösteri sundu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817