banner2779
banner2752
banner2750

Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu Okurlarıyla Buluştu

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Dil Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi işbirliğiyle düzenlenen ‘’Edebiyat Buluşmaları’’ kapsamında yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, okurlarıyla bir araya geldi. Kocaeli Bilim Merkezi’nde bulunan Halk Kütüphanesi’nde "Edebiyat, İnsan ve Tarih" adlı söyleşisini gerçekleştiren Yenişehirlioğlu, “Hünkarım” isimli romanının roman örgüsünü katılımcılara anlattı. TRT ekranlarında yayınlanan Payitaht dizisinin Tahsin Paşası Yenişehirlioğlu, sohbetin sonunda da son çıkan kitabını okurları için imzaladı.

 

“AVUKATLIĞI BIRAKARAK YAZAR OLDUM”

Yazarlık serüvenine nasıl başladığını anlatan Yenişehirlioğlu, çocukken çok kitap okuduğunu belirterek, “Çok okumama annem vesile olmuştur. Annem hayata kitapla tutunmuştu, yatalak olan babama ve üç çocuğuna bakıyordu. Ceza avukatlığını bırakarak romancı oldum. Avukat olduğum dönemde insanı daha iyi tanıma fırsatı buldum. Avukatlık bana çok ciddi birikim kazandırdı. Yazar olmak istenmez insan kendini yazarken bulur. Okumak insanı o kadar çok değiştirir ki eğer kabiliyetinizde varsa bir anda yazar olursunuz. 2011 yılında yazarlığa kendi hikayemi yazarak başladım” dedi.

 

“YAZABİLDİĞİM İÇİN ALLAH’A ŞÜKREDİYORUM”

Son çıkan kitabı olan Hünkarım’ın dokuzuncu romanı olduğunu belirten Yenişehirlioğlu, “Kitaplarınız okunduğu an, birinin hayatında iz bıraktığınızda yazar oluyorsunuz. Yazabildiğim için Allah’a şükrediyorum. Yazmak beni iyileştirdi. Yazmak benim yaralarımı iyileştirdi. Bir derdi olan, söyleyecek sözleri olan insanlar, yazarlar. Kelam ölümsüzdür kitap kutsal bir şeydir. Kitap üzerinden değer yargılarımızı oluştururuz.” dedi.

 

KİTABINI OKURLARI İÇİN İMZALADI

Yenişehirlioğlu” Okumak bizi ehlileştirmiyorsa okumuyoruz demektir. Okumak şifa verir. Bütün kitaplar zamansızdır. Okuma eylemi insanın kendini anlamasıdır. O yüzden edebiyat anlamlıdır ve büyülü bir şeydir. Çok ve düzenli okumak gerekir” ifadelerini kullandı. Şair İsmet Özel’den şiirlerde okuyan yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, katılımcılara şiir ve edebiyat dolu bir akşam yaşattı. Sohbetin sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Yenişehirlioğlu, “Hünkarım” adlı kitabını okurları için imzaladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751