Yazın 30 bin öğrenci daha ‘bilgi’lendi

 Çocukları bilgiye ve öğrenmeye eğlenceli aktivitelerle çeken Bilgi Evleri, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanında hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Bu yaz döneminde 11 bilgi evi de faaliyetteydi. 2 ayda bilgi yuvalarından yararlanan 30 bini aşkın öğrenci, okumanın, öğrenmenin keyif verici yönlerini keşfetti. 

2 AYDA 30 BİN ÖĞRENCİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ‘Çocukların sokağını şekillendiren’ proje olarak tanımladığı ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren bilgi evleri, yaz döneminde de dur durak bilmedi. Kışın çocukların okuldan sonra ikinci eğitim yuvaları olan bilgi evleri yaz dönemiyle birlikte bu misyonu tek başına göğüsledi. 2 aylık sürede her gün açık olan bilgi evlerinden 30 bini aşkın öğrenci yararlandı.

HATFANIN İKİ GÜNÜ BİR SAAT OKUYORUZ
En az bir spor, bir sanat dalında kendini gösteren, çok okuyan, oyundan da geri kalmayan, temiz interneti keşfeden çocuklar yetiştirmeyi hedefleyen bilgi evlerinde yaz dönemi de oldukça verimli geçti. Çocuklar, eğitimden kopmadan eğlenceli bir tatil geçirdi.  2 aylık yaz dönemi süresince İngilizce kulüpleri, satranç kulüplerinde beyin jimnastiği yapan çocuklar, masa tenisi, voleybol, basketbol gibi sportif aktivitelere katıldı. Salı ve Perşembe günleri saat 9.30 ile 10.30 arasında ise okuma günleri gerçekleştirildi.  Çocuklar ayrıca Ramazan ayına özel içerisinde anlamlı sözler ve resimlerin bulunduğu panolar da hazırladı.

11 BİLGİ EVİNDE 11 KULÜP
Diğer yandan bilgi evlerinin olmazsa olmazı aktivite kulüpleri. Her bilgi evinde bir kulüp odası bulunuyor. Halk Oyunları, Mehteran, Roman Halk Dansları grupları ile İngilizce ilahiler Korosu, Tasavvuf ve Halk Müziği Koroları, Çocuk Edebiyatı, Satranç, Resim ve Ebru kulüplerinde çocuklar eğlenceli vakit geçiriyorlar.

GEZ GÖR’LE ÖĞRENİYORLAR
Bilgi evleri öğrencileri, Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Gez Gör Projesi kapsamında da kültür gezilerine katılıyor. Geziler farklı ilçelerde eğitim gören çocuklar arasındaki iletişimi de artıyor. Dilovası ve Darıca bilgi evlerinden İzmit’e gelen çocuklar Kocaeli’nde yaşamalarına rağmen hiç görmedikleri Sekapark’ı, saat kulesini, Kasr-ı Hümayun gibi tarihi binaları yerinde görmenin keyfini yaşadı.

7 İLÇEDE 11 İBLGİ EVİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl içerisinde hizmete açtığı İzmit Akçakoca, Derince Mehmet Akif, Ertuğrul Gazi, Darıca Kazım Karabekir, Başiskele İbn-i Sina, Diliskelesi Sezai Karakoç ve Dilovası Mimar Sinan, İzmit Tavşantepe Kireçocaları, Serdar, Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa, Karamürsel Alp bilgi evlerinde geleceğin doktoru, mühendisi, öğretmenini yetiştiriyor. Bilgi evleri kışın 114 eğitmeniyle ilköğretimde okuyan 23 bin öğrenciye hizmet veriyor.

BİLGİLERİNİ YARIŞTIRDILAR
Büyükşehir yaz döneminde bilgi evlerini kapsayan bilgi yarışması düzenledi. 11 bilgi evinin kendi bölgelerinde katılarak finale kaldığı yarışmanın birincisi Ertuğrul Gazi, ikincisi Karamürsel Alp, üçüncü ise Büyükşehir’in Roman vatandaşların yoğun olduğu Tavşantape’de açtığı Maria Anne Bilgi Evi oldu.

VELİLERE DE EĞİTİM
Proje her ne kadar çocukları öncelikli tutsa da aile bireylerinin tümünü kapsıyor. Ebeveynler de bilgi evlerinin Halk Eğitim’le birlikte açtığı okuma yazma kurslarına katılıyor. Açıktan ilköğretim ve lise diploması bile alabiliyor. Ayrıca yine velilere psikolog eşliğinde aile içi eğitim ve kişisel gelişim seminerleri veriliyor.

KİTAP OKUMAYI BURADA ÖĞRENDİM
Buğra Bulut (10): Buraya ilk geldiğimde henüz 6 yaşındaydım. Burası ailem gibi oldu. Ben buraya ikinci evim diyorum. Kitap okumayı bilgi evinde öğrendim.

LİSEYE DOLU DOLU GİDECEĞİM
Eda Engin (14): 6, 7 ve 8. Sınıfta buradan destek aldım. Bu yıl liseye başlayacağım. Burada bilgisayarda araştırma gücümü artırdım. Liseye taze bilgilerle dolu dolu gireceğim için çok mutluyum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.