Yazlık Ilıca Termal Tesisimiz bölgemizin yükselen bir değeri olacak

Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Ellibeş bilindiği gibi

Gölcük Belediyesi tarafından yaptırılan Yazlık ılıcası Termal Turizm Tesislerinde sona yaklaşılırken aynı zamanda Belediyenin sponsorluğunda, Kocaeli Müze Müdürlüğü ekiplerince yapılan kazılar neticesinde, Kocaeli Termaline kavuşuyor ve termal ile tarih buluşuyor dedi.

Başkan Ellibeş, Eşi benzeri bulunmayan bu birliktelik yapılma çalışmaların önemini bir kat daha artırıyor. Yapılan kazı çalışmaların da tarihi kümbet, suyolu, hamam ve havuzundan oluşan kalıntılar ortaya çıkartılırken en son üzerinde bereket tanrıçası Kibele, doğa tanrıçası Hermes ve güç tanrısı Herakles in kabartmalarının bulunduğu bir mermer kaide bulundu.

Bulunan tüm bu eserler, Gölcük Belediyesince yaptırılan termal tesiste oluşturulacak bir bölümde sergilenecek. Tesislere gelecek vatandaşlarımıza bir yandan termal suyun şifa kaynağı özelliklerinden istifade ederken bir taraftan da iki bin yıllık bir tarihin eşsiz güzelliğini seyredecek.10.000 m2 lik bir alan üzerinde inşa edilen Gölcük Belediyesi yazlık ılıcası Termal Turizm tesisleri Kocaeli nin en önemli değerlerinden birisi olacak dedi.

Başkan Ellibeş,Yazlık Ilıca Termal Tesis İçerisinde çamur havuzları bay –bayan ayrı olarak üzere yetişkin termal havuzları, çocuk havuzları, aile odaları, Türk hamamı, masaj salonu ve buhar odaları, açık ve kapalı yemek salonları, kafeterya, çocuk oyun alanları bulunan tesis, çevre düzenlemeleri ve tarihi doku ile birlikte halkımıza hizmet verecek dedi.

Belediye Başkanı Mehmet ELLİBEŞ in adeta üzerine titrediği bu tesis, bölgenin yükselen bir değeri olma özelliği taşırken Projenin hızla sona yaklaşılması heyecan uyandırmakta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.