Yazlık Ilıcası yeniden hayat buldu
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile birlikte 2 bin yıllık Yazlık Ilıcası’nda incelemelerde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, kaderine terk edilen Tarihi Yazlık Ilıcası’nın Gölcük Belediyesi’nin çalışmalarıyla yeniden hayat bulduğu belirtti. 

 

2000 YILLIK JAKUZİDE İNCELEME

Başkan Karaosmanoğlu, Gölcük Yazlık Ilıcası inceleme ziyaretinde Ellibeş’ten bilgi aldı. Ellibeş, 10 dönümlük alan içinde bay-bayan sıcak su havuzları, masaj salonu, çamur odası, sauna, tuz odası, buhar odası, Türk hamamı, seyir terası, özel aile havuzları ve 300 kişilik yemek alanı bulunduğu bilgisini verdi.

 

KOCAELİ TURİZMİNE KATKI

Gençlik yıllarında Yazlık Ilıcası’ndaki doğal havuzda suya girdiğini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Yüz yıllardır bu havuza farklı illerden şifa bulmak için gelenler oldu. Daha öncesinde ise Roma döneminde savaştan dönen askerleri, buraya iyileştirmek için getirdiklerini biliyoruz. Çok eski mazisi bir olan Tarihi Yazlık Termal Tesisleri sadece Kocaeli’nin değil tüm Türkiye’nin turizmine, istihdamına ve insanlarına katkı sağlayacak” dedi.

 

TARİHİ ILICA’YA SAHİP ÇIKTIK

Gölcük’e verdiği değer ve gösterdiği önem için Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür eden Ellibeş, yüzyıllar boyu boşa akan Yazlık Ilıcası’na sahip çıkıp, Termal Turizm Tesisleri’ni hayata geçirdiklerini belirtti. Ellibeş, Yazlık Ilıca Projesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Sağlık Termal Projesi” alanı olarak belirlendiğini, bu açıdan da Türkiye için çok önemli bir proje olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817