Yelda Pişkin, Kadına  Değer Verilmediğini Söyledi

Yelda Pişkin yaptığı açıklamada, kadının yaşama şekline, giyimine erkeklerin karar verdiğini ve toplumda görmesi gereken değerin gösterilmediğini ifade ederek şu cümleleri kullandı;

ÖLDÜRÜLEN KADINLAR.

Türk’ün kadına verdiği değeri terk eder, Bedevinin kadın anlayışını benimsersen kadınlar neden öldürülüyor diye sorma.

Başı açık Etek giyen kadına “ya kiralıktır ya da satılıktır” diyene kadın olarak cevabını vermezseniz bugünkü yaşananları anlayamazsınız.

Atatürk’ün kadına verdiği değeri anlamadıysanız ölümlerin neden ve nereden geldiğini anlayamazsınız.

Cumhuriyetin erdemlerinden birisi olan kadını bir yurttaş, bir birey, insan yaşamının her alanında her hakka sahip olduğu anlayışını terk ederseniz, ölümü ve öldürmeyi kutsallaştıran anlayışı desteklerseniz kadınların neden öldürüldüğünü anlayamazsınız.

Kızları namus diye okuldan alıp eve kapatırsanız, namus diye kadının saçının teli göründü diye tv lerde erkekler kadının nasıl giyineceğe karar veriyorsa kadınların neden öldürüldüğünü anlayamazsınız.

Kadına değer verilmeyen bir yerde, kadın öldürülür. Kimse de sorgulamaz.

Namussuzların, namus abidesi kesildiği yerde bir de iklim bunların yetiştirilmesine uygun zemin hazırlandıysa kadınlar öldürülür.

SONRA ÇIKIP KADINLAR NEDEN ÖLDÜRLÜYOR DİYE SORMA”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817