banner2779
banner2752
banner2750

YELKENT DESTEKLİ CAMİ TEMELİ ATILDI

Derince Kaymakamı Akın Yıldız, Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Özak ve protokol ile birlikte vatandaşların da katıldığı törenle 25 metre yüksekliğinde olacak olan camiinin temeli atıldı.

Temel atma töreni sırasında konuşan Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, 60 bin nüfusun yararlanacağı caminin temelini attıklarını belirterek, ‘’Yenikent’te 30 bin, Körfez Kent’te de yaklaşık 30 bin nüfus yaşıyor. Yenikent’te 3 cami vardı bu dördüncüsü olacak ve bölgedeki eksikliği tamamlayacak. Kapalı Pazar ihalesini de tamamladık ve yakında temelini atacağız. İlçenin alt yapı sorunu var ama halktan anlayış bekliyoruz. Biraz toz ve çamur olacak fakat gelecek şikayetlere rağmen alt yapı çalışmalarını yapmak zorundayız, nüfusumuz 140 bini buldu’’ dedi.

Daha sonra konuşan Kaymakam Akın Yıldız, ‘’Halk bizim, devlet bizim, bayrak bizim. Kimse bizim birlik ve beraberliğimize bir şey diyemez’’ dedi. Zekeriya Özak’da konuşmasında Derince’nin 200 milyon liralık yatırımı gerçekleştirdiğini ve bunun büyük bir rakam olduğunu ifade ettikten sonra, ‘’4-6 yaş arası çocukların eğitim gördüğü Kur’an Kursu ve Kreşler Müftülük tarafından başlatıldı ve belediyemizin desteği ile 400 sınıf donatıldı’’ dedi.

Yelkent katkılı inşaat

Yenikent’te, İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında ki Hoca Ahmet Yesevi Camii, 27 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak. İnşaatın bina alanı 7 bin 200 metrekare olacak. Yapılacak olan caminin yüksekliği 25 metreyi bulacak. Aynı anda 2 bin kişinin namaz kılabileceği cami 270 günde tamamlanacak ve müteahhitin de katkısıyla 2 milyon 978 bin lira bedelle teslim edilecek.

Caminin asıl ihale muayyen bedeli  4 milyon 500 bin lira iken, Yelkent Firması  hiç kar almadan, hatta maliyetin de altında fiyat verip, üzerini kendisi tamamlamayı ve bu şekilde inşaatı yapmayı kabul etti.  İnşaatı üstlenen Yelkent Firması, bu şekilde yapılan hayır işine kendisi de önemli ortanda katkı sağlamış oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751