Yeni Büyükşehir Yasası Köy Muhtarlarına Anlatıldı
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, on üç ilde büyükşehir belediyesi ve yirmi altı ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin 6360 sayılı kanun ile ilgili bilgilendirmede bulunmak için önceki akşam belediye toplantı salonunda, Kartepe İlçesi’nde mahalle statüsüne dönüşen köy muhtarları ile bir araya geldi. Kartepe’nin köy muhtarları ile yapılan toplantıda, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık beraberinde yardımcıları Mehmet Filiz ile Bali Holat ve Yazı İşleri Müdürü Mesut Şişman ile bilgilendirmede bulundu.

 

Yeni yasa ile mahalle muhtarlığı statüsüne kavuşan köy muhtarlarından sahip oldukları envanterlerin çıkartılması da istenen toplantıda muhtarlar, yürürlüğe giren kanunun muhtarlıklara getirdikleri ile ilgili merak ettikleri konulara da cevap buldular. Her platformda muhtarları belediyenin birer organı olarak gördüğünü belirten Başkan Karabalık, “Yeni yasanın yürürlüğe girmesi ile muhtarlarımızın merak içine oldukları pek çok kaygı da düzenlemelerle giderilmiştir. Muhtarlıklarımıza pek çok kolaylıklar ve hizmet sürekliliğini sağlayacak getirileri olan bu kanunun maddelerinin bir kısmı seçimlerle bir kısmı da yasanın yayım tarihi ile yürürlüğe girecektir. Biz belediye olarak her zaman olduğu gibi bu geçiş sürecinde de muhtarlarımızın yanında yer alacağız. Her konuda kendilerine gereken kolaylığı ve bilgilendirmeyi vermeye devam edeceğiz. Bu geçiş sürecini hep birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817