banner2779
banner2752
banner2750

Yeni Cepler, Kent Trafiğini Rahatlatacak

 

 

İzmit Salim Dervişoğlu Caddesi, D-100 karayoluna alternatif yol olarak vatandaşlara hizmet veriyor. Vatandaşlar İzmit merkezde bulunan Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Turgut Özal köprülerini kullanarak, İzmit çarşı tarafından Salim Dervişoğlu Caddesi üzerindeki duraklardan Başiskele, Gölcük ve Karamürsel toplu taşıma araçlarına biniyor. Toplu taşıma araçlarının caddenin Köseköy yönündeki duraklarda durup yolcu alıp indirmesi, trafik akışında yoğunluğa neden oluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı da hem toplu taşıma araçlarının rahat bir şekilde yolcu alıp indirmesini kolaylaştırmak, hem de toplu taşıma araçlarının trafik akışını bozmaması için cadde üzerinde yeni cepler inşa ediyor. Gerçekleştirilen çalışma ile toplu taşıma araçları yolcu alma ve indirmeyi, yeni inşa edilen ceplerde yapacak.

 

İLK CEP İNŞA EDİLİYOR

Etaplar halinde Salim Dervişoğlu Caddesi’ni genişleten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Turgut Özal Köprülerinin cadde tarafından bulunan duraklar için yeni cepler inşa ediyor. Çalışmalar kapsamında Adnan Menderes Köprüsünün Salim Dervişoğlu Caddesi üzerindeki ayağının yanında bulunan toplu taşıma durağı için inşa edilen ilk cebin çalışmasına başlandı. Çalışmalar kapsamında kazı, dolgu ve ilk kat asfalt serimi yapılırken bordür ve kaldırım çalışmaları sürüyor. Buradaki cep çift şerit ve katılım yolu ile birlikte 190 metre uzunluğunda olacak.

 

MİMAR SİNAN VE TURGUT ÖZAL KÖPRÜLERİNE DE İNŞA EDİLECEK  

Özellikle yolcu indi bindinin yoğun olarak yapıldığı üç durak için yapılacak olan ceplerden diğer ikisi de Sabancı Kültür Merkezi yanında bulunan Mimar Sinan ve Kocaeli Fuarı önünde bulunan Turgut Özal Köprülerinin yanında bulunan duraklar için inşa edilecek. Her iki cepte tek şeritli ve 90 metre uzunluğa sahip olacak. Yoğun bir şekilde çalışmalarına devam eden Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, cep inşalarını kısa süre içerisinde bitirerek vatandaşların hizmetine sunacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751