YENİ DÖNEM BAŞLADI! MEMURA TAYİN MÜJDESİ
 Memur lerinde yeni dönem başladı. Danıştay İdari Dava Daireler Kuruluları Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik'in 2 maddenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Danıştay, sağlık özrü atamaları için 'sadece eğitim ve araştırma veya üniversite hastanesinden' rapor alınması zorunluluğunun getirilmesi ve memurların görev yaptığı yerden ayrılması halinde bir daha eski görev yerine atanmayacağı yönündeki maddelerin hukuka uygun olmadığına hükmetti. 

HUKUKA UYGUN DEĞİL 
Kararda şöyle denildi: "Kamu görevlisinin belirli bir hizmet alanına bir daha atanmaması durumu ölçülülük ilkesine aykırı olup, hizmet gereğini aşan bir sonuç doğurmaktadır. Bu nedenle kamu görevlisinin ömür boyu yasaklılığı sonucunu doğuran ve hukuki dayanağı bulunmayan dava konusu düzenlemede kamu yararı hukuka uyarlılık görülmemiştir."

kaynak: takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817