banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

YENİ KİMLİKLERİN VERİLECEĞİ TARİH BELLİ OLDU

Daha önce pilot illerde uygulanmaya başlanılan yeni kimliklerin ülke genelinde kullanılacağı tarih Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Davutoğlu, yeni kimliklerle ilgili yaptığı açıklamasında yeni sistemin kolaylık getireceğinden bahsederek, “Hizmet anlamında da çok pratik olacak. Soyadı değiştirmek bile bir dilekçe ile mümkün olabilecek. Eskisi gibi uzun mahkeme süreçleri yaşanmayacak. Yeni kimliklerle birlikte devreye girecek sistem ile doğum, adres, ölüm değişiklikleri elektronik ortamda yapılabilecek. Yeni kimlikler son derece kullanışlı. Aralık ayından itibaren yeni kimlikler verilmeye başlanacak” diye konuştu.

 

KREDİ KARTI BOYUTUNDA

Yeni kimlikler kredi kartı boyutlarında olacak. Yeni kimlik kartlarında T.C kimlik no uygulamasında olduğu gibi tek kart – tek şifre dönemine geçilecek. E – devlet üzerinden sunulan tüm hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden yeni kartlar ile erişilebilecek.  Akıllı kartlarda, vatandaşların banka hesap numaralarının, ehliyet, maaş ve sağlık bilgilerinin olduğu şifreli bir çip yer alacak. Kimliklerin üzerinde 1 GB’ye kadar veri depolanabilecek. Bakanlar Kurulu’ndan da onay alan akıllı kimlik kartlarının tüm vatandaşlara dağıtımı 3 yılı bulacak. Her yıl 25-30 milyon aralığında akıllı kimlik kartı dağıtılacak. Yeni kimlikler için vatandaştan 18 lira alınacağı açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826