YENİ POLİKLİNİK BİNASI HIZLA YÜKSELİYOR

Geçtiğimiz ay temeli atılan toplam 29500 metrekarelik bina tamamlandığında, bölgenin en önemli sağlık kuruluşu olan KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde poliklinik hizmetleri yeni bir ivme kazanacak. 

 

Günlük Hizmet Verilen Hasta Sayısı 4 Bini Aşacak

Mevcut polikliniklerde günlük 3000-3500 arası hastaya en üst düzeyde hizmet verilirken yeni poliklinik binasıyla birlikte bu sayısının 4 binin üzerine çıkması öngörülüyor. Yeni poliklinik binasında hastalar daha rahat, geniş, huzurlu bir ortamda hizmet alabilecek olup hekimler de daha iyi bir ortamda hastaları tedavi etme olanağı bulacak.

 

Niceliksel ilerlemenin yanında niteliksel kalkınmayı birinci hedef olarak belirleyen Kocaeli Üniversitesi, bu konudaki ilerlemesini yeni poliklinik binasının tamamlanmasıyla daha güçlü bir şekilde sürdürecek. Aynı zamanda “Sağlıkta Kalite” konusunda önemli çalışmalar yapan üniversitemiz, her ana bilim dalının ihtiyacına göre şekillenen yeni poliklinik binasıyla bu amacına bir adım daha yaklaşacak.

 

Bölgenin En Donanımlı Polikliniği

Beş katlı yeni poliklinik binasının alt katı otopark olarak planlanırken zemin katında Cerrahi Bilimler Poliklinikleri yer alarak, ameliyat yoluyla tedavi yükü gittikçe artan hastanemizde, önemli bir rahatlamaya aracılık edecek. İkinci katında Dahili Bilimler, Üçüncü katında ise İç Hastalıkları Poliklinikleri ve Çocuk Hastalıkları Poliklinikleri yer alacak. Aynı katta 'İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi' yapılarak tıp eğitiminde önemli bir yere sahip olan; hasta-doktor iletişimi, tanı koyma, klinik karar verme süreçlerinin eğitimi gerçekleştirilecek. Sindirim Sistemi Hastalıkları Enstitüsü’nün de bulunacağı poliklinik binasında bir VİP servisi oluşturulacak.

 

En üst katında ise üniversitenin Avrupa çapında akredite olmuş Gastroenteroloji Polikliniği’nin gastroendoskopi uygulama ve eğitimleri gerçekleştirilerek Avrupa standartlarında eğitim ve tedavi imkanı sunulacak. Çatısında helikopter pisti bulunacak yeni bina, kusursuz poliklinik imkanları ile bilimsel alana ve öğrenci yetiştirilmesine katkılar sunacak.

 

2019 yılında inşaatın tamamlanarak hizmete girmesi planlanan yeni poliklinik binası ve planlanan birçok projeyle birlikte Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bölgesine ve Türkiye’ye öncü olmaya devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817