Yeni Rektör, Müjdeyi Sarıtoprak’a Verdi

Darıca Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Rektör Mantar müjdeyi Sarıtoprak’a vererek, “Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımızla önceki gün görüştüm. Kalıcı bir yurt için ihaleye çıkılacak” dedi.

Darıca Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ı makamında ziyaret etti. Öğrenci dostu olan ve öğrenciler için birçok hayır projelerine imza atan Sarıtoprak, öğrencilerin kendisine ilettiği sorunları da Rektör Mantar’a bildirdi. Yurt ve konaklama sorununu rektör Mantar’a ileten Özkan Sarıtoprak’a Prof. Dr. Hacı Ali Mantar öğrencilerin sorunları ile ilgilenen Sarıtoprak’a teşekkür etti. Mantar, öğrencilerin yurt sorununu çözecek müjdeyi ilk olarak Sarıtoprak’a verdi.

BURASI HERKESİN ÜNİVERSİTESİ

Ziyarette konuşan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar şunları söyledi: “Hepimizin amacı Gebze Teknik Üniversitesi’ni bir dünya üniversitesi olmasını istiyoruz. Bu potansiyel de var. Onun için de genel olarak öğrencimizi de memnun etmemiz gerekiyor, iyi araştırma da yapmamız gerekiyor, sektörü de dinlememiz gerekiyor. Biz bilim insanlarıyız. AR-GE yaparız, eğitim veririz, tüm topluma eşit gözle bakarız. Burası herkesin üniversitesi, her öğrencimizin üniversitesi. Bu kampüsün canlı olması gerekiyor. Kampüsümüz çok güzel bir kampüs. Üniversitemizde öğrenci nüfusumuz 10 bin. Bu öğrencileri kampüsün içinde tutmamız gerekiyor.

KALICI YURT İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK

Kampüsün içinde de yurt olmayınca öğrenci durmuyor. Kampüsün içerisinde kız ve erkek yurdu olması lazım. Bizim birinci önceliğimiz öğrencilerimiz. Yurt sorununa geçici olarak bir çözüm bulacağız. Birkaç alternatif var onları değerlendireceğiz. Bunlar kalıcı çözümler değil ancak Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımızla önceki gün görüştüm. Kalıcı bir yurt için ihaleye çıkılacak. O zaman çok rahat edeceğiz. Bizim yurtdışından da öğrenci ve öğretim görevlisi de getirmemiz gerekiyor. Yurtdışındaki üniversitelerde her milletten araştırmacı var. Biz de getirmeliyiz. Bu araştırmacılar için de kampüs içinde 1+1 lojman olursa çok rahat ederler. Mevzuata uygun olursa 100 kişilik lojman-yurt arası bir tesis yapmayı düşünüyoruz. Siz yurtdışından ne kadar adam çekiyorsanız o kadar önemli. Buraya gelen öğrenci, öğretim görevlileri ve araştırma görevlileri kendi ülkelerine döndüklerinde iş birlikleri için destek olabiliyor. Gebze’ye benim faydam olsun isterim. Üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmeye devam edeceğiz.”  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Darıca Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak’a teşekkür etti. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817