YENİDOĞAN’A SPOR KOMPLEKSİ
 İzmit’i parklarla donatan ve amatör spor kulüplerine büyük destek veren İzmit Belediyesi, Yenidoğan Mahallesi Seka Devlet Hastanesi yolu üzerinde atıl vaziyette bulunan Erim Denizer Parkı’nı yenileyerek hem atıl halde bulunan alanı hizmete açtı hem de Yenidoğan Serdar Spor Kulübü’ne spor kompleksi kazandırdı.

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Murat Aydın, Kocaeli Hakemler ve Gözlemciler Derneği Başkanı Seçim Demirel, Yenidoğan Serdar Spor Kulübü Başkanı Abdulkadir Bayraktutar ve yönetimi, İzmit Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sporcular ve spor severler katıldı.

 

60 YILLIK KULÜP TARİHİNDE BİR İLK

 

Açılış töreninde konuşma yapan Yenidoğan Serdar Spor Kulübü Başkanı Abdulkadir Bayraktutar “60 yıllık kulüp tarihimizde bugün bir ilki yaşıyoruz. Mahallemiz ve kulübümüz 20X40 çim halı saha, 4 adet soyunma odası, kulüp lokali, çocuk parkı alanı, spor aletleri ve dinlenme terasları ile çok büyük ve önemli bir tesis kazandı. Bu tesisi bizlere kazandıran spor ve sporcu dostu İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a minnetlerimi ve en içten teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

 

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 1 MİLYONLUK DESTEK

 

Amatör spor kulüplerine yapılan yardımlarda her zaman en kaliteli ve fonksiyonel malzemeler seçtiklerine vurgu yapan Başkan Doğan "2009 yılında 31 kulübe toplam 195 bin TL, 2010 yılında 35 kulübe toplam 205 bin TL, 2011 yılında 38 kulübe toplam 212 bin TL, 2012 yılında 42 kulübe toplam 312 bin TL'lik malzeme yardımı yaptık. Malzeme yardımlarımız bu yılda gerçekleştirildi. İzmit sınırları içerisinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine sadece malzeme yardımı olarak yaklaşık 1 milyon TL destek verdik" diyerek İzmit Belediyesi'nin her yıl kulüplerin en büyük destekçisi olduğunu söyledi.

 

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK AMATÖR SPOR TESİSİNİ YAPTIK"

 

Amatör spora yapılan desteğin sadece malzeme yardımları ile sınırlı kalmadığına dikkat çeken Doğan, "Yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olan Cephanelik Spor Kompleksi ile şimdiye kadar ülkemizde bir ilçe belediyesinin amatör spora yaptığı en büyük yatırımdır. 16 kulübe oda tahsis edilen Cephaneli Spor Kompleksi'nden bu güne kadar 13 bin 780 sporcu yararlandı" dedi.

 

KEV TESİSLERİ KOCAELİPORA VERİLMELİ

 

Kocaelispor hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Doğan “Kocaelispor’un şuan ki durumu bizleri çok üzüyor. Ancak Kocaelispor’umuzun layık olduğu yere geleceğine inancımız tam. İzmit Belediyesi olarak 5 yıldır elimizden geldiği kadar kulübümüze destek verdik. Kulübe yeni tesis, antrenman sahaları ve lojman temin ettik. Alt yapı dahil olmak üzere tüm malzemelerini verdik. Takımı teşvik etmek amacıyla prim desteği verdik. Ancak tek başına İzmit Belediyesi’nin desteği ile olmaz.

 

Takımın eski günlerine gelmesi için eski ruhunu yeniden yakalaması gerekiyor. Bunun için Kocaelispor’umuzun ruhunun kaldığı KEV Tesisleri derhal sahibine yani Kocaelispor’a geri verilmelidir. Şimdi bir ticari kuruluş tarafından işletilen KEV Tesisleri’nin kulüpten alınması bu camiaya yapılan haksızlıktır. Kocaelispor’a büyük bir haksızlık yapılmıştır. Bu haksızlığın derhal giderilmesi gerekiyor. KEV Tesisleri’nin Kocaelispor’a tahsil edilmesi geri verilmesi mümkündür. Kocaelispor’un hızla kurumsallaşması ve KEV Tesisleri’ne bir an önce kavuşması için destek vermeliyiz. Bizler Kocaelispor’umuzun her durumda yanında olmalıyız. Bu zamana kadar hep bunu yaptık yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817