Yenikentliler tercihini yaptı

Alternatif üç ayrı plan oylandı

Yenikent’te yer alan ve düzenli bir şekilde her pazartesi günü kurulan semt pazarının yerinin değiştirilmesi ile ilgili vatandaşlardan gelen talepler neticesinde Derince Belediyesi konuyu halk oylamasına götürmüştü. Yenikent Mahalle Muhtarlığı ve bölgenin çeşitli noktalarına kurulan stantlarda mahalle sakinlerine hem belirlenen üç ayrı alternatif detaylı olarak sunulmuş hem de dileyen mahalle sakinleri burada tercih ettikleri pazar güzergahını oylayarak referanduma katılmışlardı.

 

3 bin 112 oy kullanıldı

Yapılan oylamanın neticelenmesinin ardından, oy sayımı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yenikent Mahalle Muhtarlığı Azaları Asuman Eker Er ve Semra Adıyaman’ın da hazır bulunduğu oylama neticesinde kullanılan 3 bin 112 oy tek tek sayıldı. Derince Belediyesi yetkililerinin vatandaşlardan gelen öneriler doğrultusunda Yenikent Mahallesi’nde bulunan pazar yeri düzenlemesiyle ilgili hazırladıkları 3 ayrı alternatifin değerlendirildiği oylamada en fazla oyu Bölünmüş Pazar seçeneği elde etti.

 

Bölünmüş Pazar tercih edildi

Oylamaya katılan Yenikentliler tarafından kullanılan 3 bin 112 oyun bin 864’ü Batıkent Sokak ve Anadolu Ticaret Lisesi Kuzeyi ile M. Akif Ersoy Caddesi üzerinde kurulması planlanan Bölünmüş Pazar seçeneğini yönünde çıktı. Alternatifler arasında sunulan K. Karabekir ve Cengiz Topel Caddeleri seçeneğine 499 oy, K. Karabekir Caddesi ve Serpil Sokak üzeri seçeneğine ise 651 oy çıktı. Yenikentliler tarafından kullanılan 98 oy ise çeşitli nedenlerden dolayı geçersiz sayıldı.

 

Başkan Alemdar açıklama yaptı

Katılımcı yönetim anlayışını ilke edindiklerini vurgulayan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar da halk oylamasının sonuçlanmasının ardından bir değerlendirme yaptı. İlçeyi ilgilendiren kararları alırken, halkın fikirlerinin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Alemdar “Yenikent Mahallesi sakinlerimizden gelen talep doğrultusunda konuyu halk oylamasına götürme kararı almıştık. Bugün burada bunun sonucunu demokratik bir şekilde görmek sevindirici. Şimdi biz konuyu Pazarcılar Odası ve ilgili birimlerle görüşerek en kısa zamanda çalışmayı başlatmayı umuyoruz. Yenikent halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817