YEPYENİ YOLLARIYLA KÖRFEZ BAMBAŞKA GÜZEL
 Yıllardır asfalt görmemiş topraklı, parke taşlı köy yolları Körfez Belediyesi tarafından asfaltlanıyor, çizgileri çekiliyor ve modern bir görünüme kavuşturuluyor. Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere Körfez’in değerlerini ve tarihini ön plana çıkaran, pek çok alanda büyük kalkınmalar gerçekleştirmek için kolları sıvayan Körfez Belediyesi, kentin dört bir tarafına asfaltla elini uzatıyor.

Asfaltsız Yol Kalmayacak

Körfez Belediyesi, sorumluluk alanına yeni katılan Körfez’in yeni mahalleleri dahil olmak üzere, 2015 yılı Ocak ayından sonuna kadar toplam 80 bin tondan fazla asfalt serimi yaparak, yeni bir rekora daha imza attı. Çalışmaların vardiya halinde 7/24 yapıldığını ve kent merkezi ile mahalle statüsü kazanan köyler başta olmak üzere dört bir tarafta sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Baran, “Körfez’de köşe bucak asfalt serim çalışması yapıyoruz. Asfaltsız mahalle ve eskiden köy olan mahalle kalmaması için yoğun çaba sürdürüyoruz. Artık, en ücra noktalara bile ulaşım, sıcak asfalt ve modern çizgileriyle donatılmış yollarla sağlanıyor” diye konuştu.

Yeni Mahalleler Asfalta Kavuştu

Mahalle ve köy yollarına sıcak asfalt serildiğini ifade eden Başkan Baran, “Yeni yasayla birlikte mahalle statüsüne kavuşan, ancak daha önce hiç asfalt görmemiş, tozlu, topraklı, taşlı, araçlara zarar veren köy yollarını da modern ve bambaşka bir görünüme kavuşturuyoruz” dedi. Körfez Belediyesi’nin sorumluluk alanına girerek mahalle statüsü kazanan köylerin asfaltla donatıldığını ve hemen hemen tüm mahallelere girildiğini anlatan Başkan Baran, “Körfez’de asfaltsız mahalle (köy) kalmayacak” diye konuştu.

7/24 Asfalt Çalışması

Asfalt serim, yama ve bakım onarım çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini kaydeden Başkan Baran, “Gündüzleri 2 asfalt serim, 15 asfalt bakım onarım ekibi, geceleri de 10 asfalt bakım onarım ekibi ile çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor. Hava koşulları uygun olduğu sürece de bu asfalt çalışmalarımız devam edecek” dedi. Merkez mahallelerde ve köylerde süren, ancak önceliğin yeni bağlanan mahallelere verildiği asfalt çalışmalarıyla birlikte Körfez Belediyesi’nin hizmetlerinin her yere rahatça ulaşacağını ifade eden Başkan Baran, şunları söyledi; “Yepyeni yollarıyla bambaşka bir görünüme kavuşan mahalle ve köylerimizdeki bu yeni çehre, Körfez Belediyesi’nin götüreceği hizmetlerin sadece küçük bir göstergesidir.” Dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817