banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

YERİNDE HEM ÖĞRENDİLER HEM EĞLENDİLER
 Kocaeli Bilim Merkezi “Doğanın Kalbine Yolculuk” sloganıyla gerçekleştirdiği etkilikte öğrenciler Kartepe Kuzu Yayla’da bir dizi inceleme ve araştırma yaptılar. İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikle öğrenciler ekoloji terimleri (tür, flora, fauna, habitat, bitki örtüsü, ekosistem, ekoloji) görsel bir şekilde yerinde görüp öğrendiler.

 

120 ÖĞRENCİ KATILDI

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi tarafından düzenlenen “Doğanın Kalbine Yolculuk” etkinliği 13-14 Haziran tarihlerinde yapıldı. İki gün süren etkinliğe 120 öğrenci katıldı. Öğrenciler Kuzu Yayla’daki bitki ve canlı türleri hakkında rehber hocalar tarafından bilgilendirildiler.

 BİTKİ KOLEKSİYONU OLUŞTURDULAR

“Doğanın Kalbine Yolcuk” etkinliğine katılan öğrenciler alanda toplandığı bitki, yaprak ve mantarları büyüteç ve mikroskop yardımıyla incelediler. Öğrenciler, topladıkları bitkileri sınıflarına ayırarak beyaz bir kağıt üzerine yapıştırıp bitki koleksiyonu (herbaryum) oluşturdular.

 

REHBER HOCALAR EŞLİĞİNDE ÖĞRENDİLER

Bilim Merkezi’nde görevli rehber hocalar eşliğinde doğadaki canlıları inceleyen öğrenciler mantarların yaşam döngüsü, ekosistemdeki yeri, birlikte yaşam ilişkisi, kullanıldığı ekonomik alanlar hakkında bilgi aldılar. Ayrıca öğrenciler, su ekosistemi, suyun önemi, suyun içindeki mikroskobik canlıların (plankton, omurgasız hayvanlar, böcekler) yaşamı hakkında merak ettiklerini yerinde öğrendiler.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826