banner2779
banner2752
banner2750

Yesevi Camii'nde Çalışmalar Sürüyor

Yeni Yaşam Alanına İnşa Ediliyor

Derince’ye değer katan eserleri inşa eden Başkan Bulut’un imzasını taşıyan bir önemli projede daha sona geliniyor. Geride kalan dört buçuk yıllık süreçte İshakçılar Er Meydanı ve Spor Kompleksi, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu, İbni Sina Mahalle Konağı, İshakçılar Kültür Merkezi, Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu, 20 metrelik alternatif yol ve viyadükler projeleri tamamlanarak ilçe halkının hizmetine sunulmuştu. Derince’de devam eden diğer önemli projelerde ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu projeler arasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi Camii, Yenikent Mahallesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki yeni yaşam alanına inşa ediliyor.

2 Bin Kişilik İbadethane ve Sosyal Donatılar

Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan ve minareleri yükselen Hoca Ahmet Yesevi Camii’ndeki son durumu yerinde inceleyen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’a Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil ve İbni Sina Mahalle Muhtarı Ömer Karadeniz de eşlik etti. Yesevi Camii projesinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Bölgemizde artan nüfus oranını dikkate alarak inşasına başladığımız projemizde çalışmalarımız devam ediyor. 2 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami projemiz, sosyal donatıları ile de bölgemiz için önemli bir kazanım olacak” dedi. 7 bin 200 m2 alan üzerine inşa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii, cami etabı dışında sosyal alanlarıyla da hizmet verecek. Erkek ve kadın eğitim odalarının da bulunacağı projede caminin dış avlusunda ise çay bahçesi ve kafeterya yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751