YEŞİL KONAK, BELEDİYE MÜZESİ OLUYOR

İzmit’in tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve tarihle iç içe yaşayan bir şehir oluşturmak amacıyla başlatılan “Tarih Koridoru” projesi kapsamında restore edilen Yeşil Konak’ta çalışmalar tamamlandı.

İzmit Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden İzmit’e kazandırılan Yeşil Konak, önümüzdeki günlerde Belediye Müzesi olarak hizmete açılacak.

BELEDİYE TARİHİ

İzmit Belediyesi’nin 1923 yılından beri yaptığı çalışmaların ve tarihi evrakların sergileneceği Konak’ta incelemelerde bulunan ve yardımcısı Filiz Ertürk’den bilgi alan Başkan Doğan “ Tarih Koridoru Projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmaların sonucunu almaya başlıyoruz. Tarihi yapılarımız birer birer gün yüzüne çıkıyor. Yeşil Konak’ta bunlardan bir tanesi. Bu konağımızı belediyemizde bulunan tarihi evrakların sergileneceği bir müze haline getirdik. İzmit için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817