YETİMLER GÜNÜNDE BAŞKAN KÖKEN’DEN İFTAR PROGRAMI
 Programdaki konuşmasında ramazanın manevi iklimi açısından diğer aylardan farklı olduğunu ifade eden Başkan Ünal Köken, “Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır" diyen yetim bir Peygamberin ümmetiyiz. Bu yüzden yetimler bu toplumun bir parçasıdır ve koruyup sahip çıkılması gerekir. Bu akşam burada olmanın onurunu yaşarken, bize emanet olan yavrularımız için üzerimize düşen sorumlulukların bilincindeyiz dedi.

Başkan Ünal Köken; “Tüm yetim yavrularla tek tek ilgilendi”

İftar programına katılan misafirleriyle tek tek sohbet ederek dertlerini dinleyen Başkan Ünal Köken, toplum olarak birlikte yaşamanın ve paylaşmanın önemini daha iyi anladığımız, birliktelik ve yardımlaşma ayı olan Ramazan ayını yetim kardeşlerimizle paylaşmanın huzuru içindeyiz. Onların her sıkıntısında en büyük destekçileri olacağız diyen Başkan Köken,  yavrularımızın eğitim hayatlarında başarılı olmaları için de her türlü yardıma hazır olduklarının vurgusunu yaptı.

“Belediye olarak yaptığımız iftarların en önemlisi”

Hemşehrileriyle birlikte iftar açan Başkan Köken, yetim yavrularımız için düzenlenen iftar programının belediye olarak yapılan en önemli iftar programı olduğunu belirttiği sözlerine "Yetimlerimizle iftar yapmak, beraber olmak, yetimlerimizin başını okşamak, onları anmak büyük sevaplardan bir tanesi. Yine böyle bir programla bir araya gelmekte Ramazan ayının feyzinden faydalanmak yararlanmak açısında da  ayrıca önemli olmuştur şeklinde sürdürdü.

Başkan Köken, en hayırlı iş, yetim yavrularımız sıkıntıya düşmeden onlara sahip çıkmak ve topluma kazandırılmış bir fert oluşturmaktır. Bu programları Belediyeler olarak artırmak ve Sosyal Belediyecilik adına da farklı ivmeler kazanarak  yolumuza devam etmemiz gerekir" şeklinde konuştu.

Böylesi anlamlı bir etkinliğin düzenlenmesini sağlayan Başkan Ünal Köken’e teşekkürlerini ileten misafirler, yalnız olmadıklarını ve her zaman çalacakları bir kapının olduğunu hissettiklerini belirtti. Konuklar,  toplum olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu dönemlerde gerçekleştirilen iftar programının bu anlamda huzur verdiğini de sözlerine eklediler.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817