YHT’nin ilk seferine şahitlik ettiler
 YHT’nin ilk seferine şahitlik eden Başkan Karaosmanoğlu ve İl Başkanı Civelek, “Vatandaşlarımız hızlı ve konforlu ulaşımın tadını çıkarsın” dedi

Ankara-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlere başladı. 70 yıllık hayalin gerçekleştiği projenin ilk seferine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek de şahitlik ettiler. Ankara’dan yola çıkan YTH’nin resmi açılışı 25 Temmuz Cuma()bugün saat 18.30’da 3 bin davetlinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşecek.

HIZLI VE KONFORLU ULAŞIM

Tarihi bir an yaşadıklarını vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yüksek Hızlı Tren’in yeni Türkiye’nin vizyon projelerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Ulaşımın önemine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “YTH ile vatandaşlarımız hızlı ve konforlu ulaşımın tadını çıkartacaklar” dedi.

ÜLKEMİZE, MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, “Yüksek Hızlı Tren ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Durmak yok hizmete devam” diye konuştu.

ANKARA-İSTANBUL 3 SAAT

YHT, Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresini 3 saate düşürecek. Bir YHT'de 6 vagon olacak. Yüksek Hızlı Tren hattı için yeni göz alıcı istasyonlar da inşa ediliyor. YHT hatlarının Ankara merkezli olarak inşa ediliyor olmasından dolayı yılda yaklaşık 30 milyon yolcunun da Ankara'dan seyahat etmesi bekleniyor. Eskişehir Garı’da yılda yaklaşık 15 milyon yolcuya hizmet verecek şekilde tasarlandı. Hızlı tren, İstiklal Madalyası sahiplerine, harp malullerine, terörle mücadelede yaralanan veya sakatlanan gaziler ile engellilere ücretsiz olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817