YIKIM BAŞLADI , VELİLER TEDİRGİN

Körfez yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde yer alan Mimar Sinan İlkokulu’nun eski derslik binasının yıkımına başlandı. Yeni eğitim döneminin başlamasına sayılı günler varken yıkım ve inşaatın başlaması velileri tedirgin etti.

Alınan bilgilere göre Mimar Sinan İlkokulunun mevcut olan iki binasından eski olanının yıkılmasına ve yerine 24 derslikli yeni bir bina yapılmasına karar verildi. 2018-2019 eğitim yılının başlamasına sayılı günler kalmışken ihale sonuçlandı ve eski binanın yıkım çalışmaları başladı.

Veliler ve öğrenciler bir yandan kayıt işlemlerinin yapıldığı ve ardından da eğitimin başlayacağı günlerde başlatılan yıkım ve inşaatın öğrenciler açısından sakıncalı olacağını söylüyorlar. Mevcut okul yeterli olmadığı için tekli eğitime geçilemeyen Mimar Sinan İlkokulu’nda inşaatın tamamlanmasıyla bu sorun ortadan kalkacak.

Bir haftada tamamlanacak

Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan, ihalenin sonuçlanmasıyla çalışmaların başlatıldığını belirterek, “İhaleyi alan firma bir hafta içinde yıkımı yapacak ve enkazı kaldıracak. Daha sonra da önlemler alınarak çalışmalar devam edecek. Öğrencilerin sıkışık eğitim görmemesi için bu sene ikili eğitim gerçekleşecek. 24 derslikli bina tamamlanınca da okulda rahatlama yaşanacak ve toplam 40 dersliğe kavuşmuş olacağız. Endişe edilecek bir durum söz konusu değil öğrencilerimiz sıkıntı yaşamayacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817