banner2779
banner2752
banner2750

YILDIRIM HOLDİNG FİLOSUNA BİR GEMİ DAHA KAZANDIRDI
 NB 090/ YM FUJI adı verilen yük gemisinin, denize indiriliş törenine, protokol olarak yalnızca Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran katıldı. Aile içi tören yapıldığı için, protokol davetinin düzenlenmediği törende, Yıldırım Holding ortakları Ali Rıza Yıldırım, Mehmet Yıldırım ve Yüksel Yıldırım ile tersane çalışanları, aileleri ve memur personel yer aldı.

Konuşmaların olmadığı sade törende, yapımı tamamlanan yük gemisi konfetiler atılarak denize indirildi. Geminin denize inmesinden sonra verilen kokteyl türü davete de çalışanlar ve aileleri katıldı.

Denize indirilen yük gemisinin, uluslararası sularda genel kargo taşınmacılığı yapacağı belirtildi. NB 090/ YM FUJI adı verilen gemi, Türk Bayrağı taşıyacak, BV Klasında, 131.20 metre uzunluğunda, 19 metre eninde, 11.200 DWT taşıma gücünde olacak. Yıldırım Holding tarafından kendileri için yapılan gemi, holdingin deniz taşıma filosu içinde yer alacak.






Türkiye’nin eski cazibesi yok

Tören öncesinde bir açıklama yapan Yıldırım Holding Ceosu Yüksel Yıldırım, gemicilik sektörünün tüm dünyada zor günler yaşadığını belirterek, ‘’11 sektörde, 4 kıtada, 11 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Tersanemizi ayakta tutmak için bu tür çalışmaları buraya kaydırıp, gemimizi yaptık. Türkiye istihdam ve ekonomisine katkıda bulunuyoruz. İlk etapta 16, daha sonra da 45’e tamamlanacak şekilde feribot siparişi aldık ve bunların hepsi ihraç edilecek. Global gelişmeler nedeniyle dünya genelinde sektör sıkıntılı. 6 yıldır düzelecek diye bekliyoruz, ama bir düzelme olmuyor. Türkiye’nin eskisi gibi bu alanda cazibesi kalmadı, Uzak doğu ülkeleri ile rekabet etmemiz zor. En düşük maliyetle imalat yapmamıza rağmen sektör zorlanıyor. Ne yazık ki bu sektörün geleceği için olumlu şeyler söyleyemiyoruz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751