Yıldırım; polisleri şikayet edeceğim
CHP İzmit İlçe yönetim kurulu toplantısı önceki akşam parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıdan önce örgüt çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yıldırım, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili hükümetin tavrını eleştirdi. Eylemlere bireysel olarak katıldıklarının altını çizen Yıldırım, kendisine yapılan müdahale sırasında polis amirinin devreye girmesi ile polisin sakinleştiğini söyleyen Yıldırım, kendisinin gözleri önünde insanlara şiddet uygulandığını kaydetti. Kendisine müdahale eden polisleri tespit ederek şikayetçi olacaklarını söyleyen Yıldırım, ayrıca şiddet görenlerin şikayetleri halinde ise şahitlik edeceğini kaydetti. 

TABLO UTANÇ VERİCİYDİ
Gezi Parkı destek eylemlerine birey olarak katılım sağladığını söyleyen Yıldırım, halkın bu tepkisinin biriken baskıların patlaması olduğunu kaydetti. Polis müdahalesinin izah edilecek yanı olmadığını ifade eden Yıldırım, “Önceki gece yapılan saldırıda polis iki kanattan gelerek Cumhuriyet Parkı’na müdahale etti. o panikte her şey olabilirdi. Beni de polis araya aldı ama bir polis amiri devreye girerek müdahaleyi engelledi. Polisler, ‘sizin milletvekiliniz bize küfür etti, bizde gereğini yaparız’ diyerek tartaklamaya çalıştı. Polis benim yanımda şiddet uyguladı. Tablo utanç vericiydi. Vatandaşı koruması gereken polisin o davranışı çok üzücü” dedi. 

ŞİKAYETÇİ OLMAK İSTEYENLERE YARDIM
CHP’nin yapılan organizasyonun içinde olmadığını söyleyen Yıldırım, sadece AKP’den canı yananlar sokaklara döküldüğünü belirtti. Eylemlerin olduğu akşamlar parti binasını açık tutuklarını belirten Yıldırım, “Eylemde polis şiddetinden zarar gören arkadaşlarımızın fotoğraflarını çekerek Barolar Birliğine şikayet dilekçeleri ile göndereceğiz. Bana saldıran polislerinde tespit edilmesi halinde şikayetçi olacağım” dedi. 

TABAN SEÇİME HAZIR
Geçtiğimiz hafta yapılan seçim tatbikattan önce ciddi endişelerinin olduğunu söyleyen Yıldırım, ancak o akşam parti tabanının bu seçimlerin ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koydu. Tatbikata gelen parti büyüklerinin dahi çok heyecanlandığını söyleyen Yıldırım, “Seçimlere 10 ay kala bu kadar ciddi katılımın olması tabanın duyarlılığını gösteriyor. Tabanımız tatbikata çok iyi hazırlanmıştı. bundan sonra önümüzdeki aydan itibaren bu kent için yapılacak projeleri konuşacağız” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817