banner2779
banner2752
banner2750

Yıldız; "Başbuğumuzu Saygıyla Anıyoruz!"

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Şanbaz Yıldız, Atatürk’le ilgili olarak, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yumdu. Türkiye sadece bir liderini kaybetmedi. Başbuğunu, babasını, atasını kaybetti” dedi.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Yıldız mesajında şu ifadelere yer verdi: “1919’da kurtuluş mücadelesini başlattı. Türk Ordusu’na başkomutanlık yaptı. 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasına öncülük etti. 1922’de saltanatı kaldırdı. 23’te cumhuriyeti ilan etti. 24’te halifeliğe son verdi, eğitim ve öğretim devrimini başlattı. 25’te tarikatları, tekve ve zaviyeleri kapattı. 26’da Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilmesini sağladı. 28’de harf devrimini yaptı. 32’de dil devrimini…

CEPHEDEN CEPHEYE GİDERKEN 3 BİN KİTAP OKUDU

Trablusgarp’ta ilk uçaksavarı inşa eden Türk. Filistin’de son savaşan Osmanlı Paşası. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, kurtarıcısı, ilk cumhurbaşkanı. Cepheden cepheye koşarken 4 bin kitap okudu. 2 yabancı dil öğrendi. Geometri kitabı yazdı. Türk tarihinde ilk resim sergisini açtı. Dünyada başöğretmen sıfatlı tek lider. Dilbilimci, tarihçi, antropolog, sosyolog, devlet lideri, başkomutan…

BAŞBUĞUMUZ, BABAMIZ, ATAMIZ…

57 yıllık ömrünün çocukluk hariç tamamını Türkiye halkına armağan eden, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve genç cumhuriyetin gelişmesi için gecesini gündüzüne katan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yumdu. Türkiye sadece bir liderini kaybetmedi. Başbuğunu, babasını, atasını kaybetti. Bu ülkenin bütün yurttaşlarının yüreğinde tam 83 yıldır dinmeyen bir sızı var. Daha uzun yaşasaydı, kuşkusuz çok daha büyük işler yapacak, Türkiye bugünkü konumundan çok çok daha ileride olacaktı.

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Yıllardır içimizde dinmeyen hasret ve özlemle, Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümünde saygı, minnet ve sevgiyle anıyoruz. Unutmadık, asla unutmayacağız…”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751