Yıldız, “Bu Karar Yanlış”

CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, Cumartesi günleri semt pazarlarının açılmasının yanlış karar olduğunu ve insanları bir gün içinde pazar alanlarına yönlendirmenin hatalı sonuçlar vereceğini söyledi. Yıldız, bir gün yerine, haftanın her günü ayrı semtte Pazar açılmasının daha doğru olacağını savunarak, “Halktan uzak kalan, pazarcı esnafının çalışma ortamını, süper market zinciri-semt pazarları-vatandaş ilişkisini bilmeden fayda veren bir çalışma yürütmek olanaksızdır” dedi.

Bülent Yıldız açıklamasında;

“Kamuoyunun dikkatine,

Değerli Körfez halkı, daha önce de belirttiğimiz üzere dünyanın en ilginç kapanma sürecini yaşıyoruz. Gün geçmiyor ki; akıl ve mantıktan ziyadesiyle uzak olan bir kararla karşılaşmayalım.

Cumartesi günü Kocaeli genelinde semt pazarlarının saat 10:00-17:00 arasında açılacağı duyuruldu. Açılacak olan pazarların yerleri, ilçe ilçe belirtildi. Giyim vb. İç İşleri bakanlığının ilgili genelgesi ile çelişmeyecek olan bütün pazar esnafı tezgahını açabilecekti. Ancak ilçemiz genelindeki pazarlarda, vatandaşlar pazar alanına gittiklerinde pazar alanlarında çok az sayıda tezgah açıldığını gördü. Akabinde ise kapalı market zincirlerinde büyük kalabalıklar oluştuğu görüldü. Ayrıca fiyatlarda da görülen büyük artışlar, vatandaşın yüzünü yine güldürmedi. Şimdi bu soruyu sormadan edemiyoruz; Bu alınan karardan kimler fayda sağladı? Halk mı? Pazarcı esnafı mı?

Değerli vatandaşlar, karar alıcılar halktan bu denli uzaklaşırsa; ortaya bu tip sorunların çıkması kaçınılmazdır. Pazarcı esnafının çalışma hayatını bilmeden, süper market zinciri-semt pazarları-vatandaş ilişkisini bilmeden fayda veren bir çalışma yürütmek olanaksızdır. Oysa bütün ilin pazarlarını tek bir güne hapsetmek yerine; her ilçeye belirli bir gün olacak şekilde pazarların kurulması kararı alınsa; hem pazarcı esnafı daha az zarar eder hem de vatandaş, kurumsal market zincirlerinin insafına bu denli terk edilmezdi. Tüm bu absürtlüklere ek olarak, içinde bulunduğumuz pandemi koşullarında, insanları kapalı alanlarda bir araya getirebilme potansiyeli olan her karar; yanlış, tutarsız, akıl ve bilimsellikten uzaktır.

Almış olunan bu ve benzeri tüm yanlış kararlar, vatandaşın yaşamında sebep olunan tüm maddi ve manevi zararlar bizlere göstermektedir ki; mevcut iktidar, halkı- halkın yararına olacak şekilde- yönetmek kabiliyetine sahip değildir. Halk, bu duruma olan tepkisini ilk fırsatta sandıkta gösterecektir. O güne kadar halkın menfaati için çalışmaya tüm gücümüzle devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygılarımla

Cumhuriyet Halk Partisi Körfez İlçe Başkanlığı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817