Yıldız: “Ölürsek Şehit Oluruz Kalırsak Gazi”

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız bir mesaj yayımladı. Yıldız mesajında, Türk milleti için ölüm kalım mücadelesi olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK' e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verildiğini söyleyerek, “Bizler de gazilerimize verilen değerin ifadesi olarak bu anlamlı günü ‘Gaziler Günü’ olarak kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“ÖLÜRSEK ŞEHİT OLURUZ KALIRSAK GAZİ”

Yıldız, “Vatan evlatları tarihin akışı içerisinde Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kıbrıs’ta, Antep’te, Maraş’ta, İzmir’de, terörle mücadelede, her zaman ve vatan bildiğimiz her yerde milli birliğimize kast edenlere karşı ‘Ölürsek şehit oluruz, kalırsak gazi’ diyerek vatanın bütünlüğünü ve şehadeti her şeyin üstünde tutmuştur. Gazilerimiz, fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir.

FEDAKARLIK VE KAHRAMANLIKLAR

Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilenen fedakârlık ve kahramanlıklar hafızlarımızdan asla silinmeyecek ve nesiller boyu evlatlarımıza anlatılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; kahraman Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.