banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 YOĞUN KATILIM
 MÜSİAD tarafından bu yıl ilk kez 'Darbeden Demokrasiye' isimli konferans düzenlendi. Konferası Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut verdi. Antikkapı Restaurant'da gerçekleştirilen konferans nedeniyle restoranın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut'un korumalarının ellerinde şemsiyeleri ile konferansta katılmaları dikkatlerden kaçmadı. Konferansın yapılacağı alana bin kişilik sandalye konulurken salon hınca hınç doldu. 


 
Konferansa Vai Ercan TopacaAKP Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, AKP eski Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar,  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim KaraosmanoğluGebzeBelediye Başkanı Adnan KöşkerKörfez Belediye Başkanı Yunus PehlivanKandıra Belediye Başkanı Cengiz KanBaşiskele Belediye Başkanı Hüseyin AyazKartepe Belediye Başkanı Şükrü KarabalıkDerince Belediye Başkanı  Aziz AlemdarÇayırova  Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş,Darıca Belediye Başkanı Şükrü KarabacakAKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Saraybahçe eski belediye başkanı Halil Vehbi Yenice, Fuar Müdürü Feyzi Utaş, , Lastik-İş sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan ile çok sayıda kişi katıldı. 



Konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı Recep Bilal Şengün "Türkiye'nin demokrasi yolculuğunu sekteye uğratan, ülkemizin tarihine kara leke olarak geçen darbenin üzerinden bugün tam 33 yıl geçti. Halk iradesine rağmen silah zoruyla yönetimi ele geçiren, kendi insanına silah doğrultan hatta silah sıkan, 12 Eylül darbesi ülkemizi hem demokratik hem de ekonomik anlamda çıkmaz yola sokmuştur" dedi. 



ODTÜ'deki olaylara değinen Şengün "Darbelerden bu millet acıdan, zarardan başka bir şey vermemiştir. Buradan genç kardeşlerimize sesleniyoruz: Ülkemizi karanlık mecralara çekmek isteyen güçlere asla müsade etmeyin. ODTÜ'de yaşananlar hüçbir üniversitemize yakışmayacağı gibi hele hele gelenekleriyle, yetiştirdikleriyle ülkemizin örnek üniversitesi olan eğitim kurumuna hiç yakışmamıştır" diye konuştu. 



Şengün'ün ardından Yiğit Bulut konuşmasına resmi rakamlar vererek "Türkiye'de Ocak ve Ağustos ayında üretim büyümesi yüzde 5 oldu.  Avrupa'da üretim 2. 2 düşerken Türkiye'de 2.5 düşüyor" dedi. Gölcük'te askerlik yaptığını sözlerine ekleyen Bulut "İzmit'te Gölcük'te ben askerlik yaptım.  Hayatımın en güzel günlerini Gölcük'te geçirdim. Benim askerliğim bittikten tam 6 gün sonra deprem oldu. Arkada kalan birçok arkadaşlarım yaşamlarını yitirdi" dedi. 



12 Eylül Darbesinin ilk gününü anlatan Bulut "12 Eylül 1980 sabahı benim babamı götürdüler. Babam Adalet Partisi vekiliydi. Ben onun götürülmesini yıllarca anlayamadım. O sabah merak etme diye götürülen bir milyon kişinin 650 bini tutuklandı. Ama üst kattaki ODTÜ'de okuyan komşumu da götürdüler. 12 Eylül'ün esas amacı sağcı solcu değil düşünen herkesi biçmekmiş. Düşünen kafaları koparmakmış ve o görevi yerine getirdiler" diye konuştu.



Gezi Parkı olaylarına değinen ve oradakilerin 5 bin kişinin kuklası olduğunu ileri süren Bulut "Sanmayın ki bunun için TSK'yı suçluyorum. O darbeleri düşünenler nerde? Bbugün çocuklar dışarıda polise taş atıyorlar, sistemi protesto etitklerini sanıyorlar. Keşke onlar kimin maşası olduklarını anlayabilselerdi. O parkı dolduranlar bilin ki 5 bin kişinin kuklasısınız, bunu kabul et. Seni kullanıyorlar bunu kabul et" şeklinde konuştu. 


Türkiye'nin 10 yılda kesintisiz büyüyen 2. ülkesi olduğunun altını çizen Bulut "Burdaki kavga Türkiye'nin maddi kanının emilme kavgasıdır. Bu kavgayı her Türk'ün anlaması gerekmektedir. Türkiye 10 yılda kesintisiz büyüyen 2. büyük ülkesi oldu. 12 Eylül darbesinde Türk subayının bireysel olarak bunda hiç bir suçu yok. Türkiye'de Ergenekon yapılanması vardır. Türkiye'de finansal Ergenekon'da vardır" dedi. 


Konferansını sürdüren Bbulut "Bugün ortada ben devrimciyim diyenler son 10 yılda sosyalizm Türkiye'de iktidar olsaydı acaba bu sağlık indirimi yapılabilir miydi? Faiz düşürülebilir miydi? Atatürk'ün 10. yılında Celal Bayar ve İsmet İnönü Atatürk'ü kast ettiler. Atatürk'ün iktidarının 10. yılınca Atatürk'ün artık yapabileceği bir şey kalmamıştı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde ikinci 10 yıla giren bir iktidar yok sadace Başbakanımız var" dedi. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826