Yöresel kültürler fuarı açıldı
 Farklı kültürler zenginliğimiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu sene 7’sini gerçekleştirdiği Yöresel Kültürel Fuarı İzmit Fuar alanında düzenlenen programla başladı. 47 Sivil Toplum Kuruluşunun yerel ürünlerini ve kültürel zenginliklerini sergiledikleri fuar 4 Eylül’e kadar sürecek. Açılış programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, farklı kültürlerin bir arada olmasının büyük bir zenginlik olduğunu ifade etti.

KOCAELİ TÜRKİYE’NİN RENGİNİ YANSITIYOR

Programa Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Zeki Aygün, Vali Yardımcısı Ali Sözen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Kahraman, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Denek Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Hemşehri dernekleri adına konuşan Sivaslılar Dernek Başkanı İbrahim Kabasakal, Türkiye’nin ve Kocaeli’nin her zamankinden daha çok kaynaşmaya bütünleşmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Kent Konseyi Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman da konuşmasında, Kocaeli’nin Türkiye’nin renginin yansıtıldığı bir kent olduğunu ifade etti. Halil İbrahim Kahraman “ Bu fuar geldiğimiz şehirle ilgili kültürel değerlerimizi hatırlamak, şehrimizde yaşayan diğer hemşehrilerimizle bu bilgileri paylaşmanın, kardeşlik duygularını oluşturma çalışmasının ürünüdür” dedi.

GEBZE’YE SİVİL TOPLUM MERKEZİ

Türkiye’nin bütün renklerinin bir arada olmasından dolayı ülkenin en zemgin ilinin Kocaeli olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu “Anadolunun her yöresinden insanımız var bu kentte. İş aş gibi çeşitli nedenlerden bu kente geldik. Bu kent sanayinin başkenti. Çok sayıda derneğimiz var. Onlar için Sivil Toplum Merkezi oluşturduk. Her türlü sosyal etkinliklerini bu merkezde yapabiliyorlar. Türkiye’ye örnek bir yer oldu. Aynı merkezden bir tane de Gebze’de yapacağız. Derneklerimiz yörenin bütün ürününü, ruhunu bizlere burada hissettiriyorlar” şeklinde konuştu. Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker de konuşmasında “Kocaeli’de Türkiye’den bir parça bulabiliyorsunuz. Bu aslında büyük bir zenginlik. Bunun paylaşılması ve yaygınlaşması lazım. Farklı kültürel değerleri paylaştıkça değeri artar. Çocuklarımıza kültürümüzü öğretmeliyiz” dedi.

PROTOKOL STANTLARI GEZDİ

Konuşmaların ardından dernek stantlarını gezen Başkan Karaosmanoğlu ve milletvekilleri Roman standında körük çalıştırdı. Başkan Karaosmanoğlu Trabzon standında kemençe eşliğinde horon oynadı. Başkan Karaosmanoğlu stantlarda bulunan yöresel yemeklerin de tadına baktı. Fuarın açılında Armelit halk oyunları grubu çeşitli yörelerden oyunlar sergiledi. Açılış programında Türkan Kandıralı da konser verdi. Fuar 4 Eylül’e kadar açık olcak.

KÜLTÜR ÜRÜNLERİMİZ DE SERGİLENECEK

Kocaeli’nin kültürel özelliklerinin yer alacağı fuarda Kandıra’dan Hereke’ye, İzmit’ten Karamürsel’e günümüze kadar ulaşmış ürünler fuar boyunca sergilenecek Kocaeli denince akla gelen Kandıra Bezi, Hereke Halısı, Karamürsel Sepeti ve İzmit Pişmaniyesi fuarda halka tanıtılacak.

SİVAS GÜNÜ

Çeşitli yörelerden halk oyunları gösterilerinin yer alacağı fuarda son gün olan 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıl dönümü dolayısıyla Sivas kültür etkinliklerine ağırlık verilecek. Sahneye kongreye katılan mebusların resimleri asılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817