banner2779
banner2752
banner2750

Yürüyüş ve bisiklet yolları kenti sarıyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar kent genelinde 62 adet çevre düzenlemesiyle bunlara bağlı yürüyüş ve bisiklet yollarını hayata geçirdi. Büyükşehir’in hizmete soktuğu yürüyüş yolları ve çevre düzenlemeleriyle mesire alanları, insanları stresli yaşamdan uzak tutarken, doğayla iç içe kalmalarını sağlıyor. Yürüyüş yolları ve spor alanları, Kocaeli halkına şehir merkezinde spor yapma imkanı sunuyor.

 

129 KM YÜRÜYÜŞ YOLU

Vatandaşlarımızın yaz-kış demeden spor yapması için Büyükşehir’in Kocaeli genelinde yapımını tamamladığı yürüyüş yolları birbirine eklendiğinde 129 kilometreyi aşıyor. Büyükşehir Belediyesi yürüyüş yollarının yanı sıra bisiklet yollarına da önem veriyor. Başarılı öğrencilerimize binlerce bisiklet dağıtan Büyükşehir’in, kent genelinde hayata geçirdiği bisiklet yollarının uzunluğu ise 34 kilometreyi buluyor.

 

BAŞKAN HALKLA YÜRÜYOR

‘’Sağlıklı insanlar sağlıklı kentlerde yaşar’’ anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yürüyüş sporuna önem veriyor. Başkan Karaosmanoğlu, haftanın üç günü Kocaeli’nin tüm ilçelerinde bulunan yürüyüş yollarında halkla birlikte yürüyor.

 

12 İLÇEYE DE SPOR ALANI

İzmit, Başiskele, Çayırova, Darıca, Derince, Dilovası, Gebze, Gölcük, Kandıra, Karamürsel, Kartepe ve Körfez olmak üzere 12 ilçede yürüyüş ve bisiklet yollarını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarımıza farklı spor alternatifi sunmaya devam ediyor. Çok sayıda spor salonunun yapımını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yaz ve kış spor okullarıyla çocukların da sağlıklı yetişmesine katkı sunuyor.

 

OBEZİTEYE DUR DİYOR

Kadınları da unutmayan Büyükşehir, mesire alanları ve parklara yerleştirdiği fitness aletlerinin yanı sıra ‘’kadınlar harekete geçiyor’’ projesiyle obeziteye dur diyor. İzmit’te 15 ayrı istasyonda 120 bisikletle başlayan Akıllı Bisiklet projesi ise gördüğü yoğun ilgiyle kent geneline yayılıyor. Büyükşehir, yakında diğer ilçelerde de Akıllı Bisiklet istasyonları açmaya hazırlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751