Yuvacık Barajı'nda kapaklar açıldı  i
 Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık sonrası barajlarımızın bu yıl doluluk oranı yüreklere su serpti. Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 93’lere ulaşırken doluluk oranı sebebiyle barajın kapakları da açıldı.

Geçtiğimiz kış ayında ilimize yeterli miktarda yağış düşmemesi üzerine yaz aylarında yaşanan kuraklık sonrası il yetkilileri Sapanca Gölü’nde su çekmiş ve su sıkıntısını bir nebze olsun gidermeye çalışmıştı. İl yönetiminin ve yetkilerin sürekli ‘Kuraklık yaşamayacağız’ söylemlerine karşı kamuoyu ikna olmamış ve kuraklık yaşanacağı kaygısını yaz boyunca taşımıştı. BU YAZ SUSUZ KALMAYACAĞIZ Bu yıl kış mevsimini bol yağışla geçirmemiz barajların dolmasını sağlarken bu yılki barajlarımızın doluluk oranı hayli yüksek. Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı 47 Bin 750 metreküpe ulaşırken bu rakamlar yüzde 93’e takabül ediyor. Namazgah Barajı’ndaki doluluk oranı ise 18 Bin 130 metreküp. Yani Namazgah Barajı yüzde 80 dolu. Öte yandan Nisan yağmurları ile yüzde yüz doluluk oranına ulaşması beklenen Yuvacık Barajı’nda kapaklar da doluluk oranı sebebiyle yetkililerce açıldı.   


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817